Βόμβα Δερμιτζάκη: Το καλό σενάριο είναι 2.000 κρούσματα τη μέρα το Πάσχα

Βόμβα Δερμιτζάκη: «Πρέπει να βγει ο κόσμος από τα σπίτια» τόνισε ακόμα

Βόμβα Δερμιτζάκη: Χθες ανακοινώθηκε για ακόμα μία φορά, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα. Οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 4.309, οι θάνατοι σε 79 και οι διασωληνωμένοι σε 751. Για ακόμα μία μέρα, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (1.883), ενώ στη Θεσσαλονίκη ήταν 622 και στην Αχαΐα 135.

Ο καθηγητής Γενετικής στη Γενεύη Μανώλης Δερμιτζάκης προέβη σε μία σοκαριστική πρόβλεψη για τα κρούσματα το Πάσχα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο καλύτερο σενάριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως το Πάσχα. Όπως φαίνεται από τα κρούσματα, η μείωση της μετάδοσης του ιού δεν είναι η αναμενόμενη. Επομένως, «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Αναφερόμενος στο Πάσχα στο χωριό, σχολίασε ότι δεν είναι απόλυτα ασφαλές «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει». Όσο για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη είπε «Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές».

Επίσης ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα είναι να βγει ο κόσμος από τα σπίτια. Θα μπορούσαν να ανοίξουν οι κλειστές παραλίες και η εστίαση.

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε ότι η πιθανότητα θρόμβωσης ή εγκεφαλικής αιμορραγίας είναι λιγότερο από 1 στις 500.000. Περισσότερες πιθανότητες έχει να σκοτωθεί κάποιος στη διαδρομή ενώ πηγαίνει να κάνει το εμβόλιο.

Πέρα από τις προβλέψεις Δερμιτζάκη για τα κρούσματα το Πάσχα, αυτό είναι το πιθανό ενδεχόμενο για το άνοιγμα των σχολείων

Μεγάλη είναι η πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα 12/4. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης λέγοντας «τα δημοτικά σχολεία έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα. Η διάθεση της κυβέρνησης είναι βεβαίως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα λύκεια». Μάλιστα σχετικά με τα self test ανέφερε «αυτά ήρθαν στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι έως αργότερα μεθαύριο θα τα έχουν τα φαρμακεία των αστικών κέντρων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία όλης της χώρας».

Related posts

Χαμóς με το νέο ξέσπασμα της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη, είναι ασταμάτητη και δεν ανέχεται τίποτα

Ξέφυγαν τα κεράσια στα μανάβικα – Auτή είναι η εξωφρενıκή τıμή τους το κιλό

Ζωντανός «Νοστράδαμος»: Προβλέπει «3 μέρες σκότους» σε όλο τον πλανήτη το 2024