“Βόμβα” Μητσοτάκη: ” Κανείς δεν θα απαγορεύσει σε επιχειρηματία να δέχεται μόνο εμβολιασμένους το φθινόπωρο “

by Τόνια Τζαφέρη

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Κανείς δεν θα απαγορεύσει σε επιχειρηματία να δέχεται μόνο εμβολιασμένους το φθινόπωρο”

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι ένα θέμα που νομίζω μας απασχολεί όλους. Πως θα λειτουργούμε από το φθινόπωρο; Θα είναι άραγε ποτέ η ζωή όπως παλιά; Θα επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες για τους μη εμβολιασμένους; Οι περιορισμοί πάντως θα είναι σίγουρα πολλοί.

Σήμερα στην ομιλία του στην Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Των διευκολύνσεων και των προνομίων για τους εμβολιασμένους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Κανείς δεν θα απαγορεύσει σε επιχειρηματία να δέχεται μόνο εμβολιασμένους το φθινόπωρο"

Επίσης αναφέρθηκε και στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε υγειονομικούς και εργαζομένους σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Θα είναι η ίδια η ζωή που θα δείξει τις διευκολύνσεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «είναι μια συζήτηση που θα ξεκινήσει σύντομα και η αφετηρία θα είναι όταν όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια».

«Για παράδειγμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ουδείς το φθινόπωρο δεν θα μπορεί να απαγορεύσει σε επιχειρηματία εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί του».

Μιλώντας αρχικά για το ψηφιακό πιστοποιητικό έκανε λόγο για «τολμηρή ελληνική πρόταση» τονίζοντας ότι «ανοίγει τον δρόμο μιας πιο ελεύθερης επικοινωνίας των πολιτών» και «αποτελεί ισχυρή στέρεη γέφυρα προς την μετά Covid εποχή».

Όπως είπε το ψηφιακό πιστοποιητικό θα έχει ξεχωριστή συμβολή «στην προσπάθεια ώστε φέτος ο τουρισμός να ανοίξει πρώτος τον κύκλο της ανάκαμψης για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Κανείς δεν θα απαγορεύσει σε επιχειρηματία να δέχεται μόνο εμβολιασμένους το φθινόπωρο"

«Καθώς η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή, από την εποχή των κρουσμάτων μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Τονίζοντας με έμφαση πως «αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορονοϊο, για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης».

Η συνέχεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μόνο 5 από τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ είχαν κάνει εμβόλιο

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα κρούσματα αποκλιμακώνονται γρήγορα. Ενώ οι εισαγωγές αποκλιμακώνονται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Χαρακτήρισε στενάχωρο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία – πλην 5 εξαιρέσεων – όσων είναι διασωληνωμένοι δεν έκαναν το εμβόλιο. Είχαν την ευκαιρία πριν από μερικούς μήνες «και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει».

«Πριν από έναν μήνα είχαμε πάνω από 800 διασωληνωμένους. Σήμερα είναι κάτω από τους 360 και εκτιμούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και αυτό οφείλεται σε έναν βασικό λόγο τον εμβολιασμό. Δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο καθώς χτίζεται το τείχος ανοσίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το εμβόλιο της ανοσίας να γίνει εμβόλιο κατά της ανοησίας

Όπως είπε «η αντιπολίτευση στην πανδημία αποτελεί αντιπολίτευση στη χώρα». Εκφράζοντας την ευχή «το εμβόλιο της ανοσίας να γίνει εμβόλιο κατά της ανοησίας γιατί δεν έχουμε περιθώρια για άλλους διχασμούς».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα