Βόμβα Τζανάκη: Πρόβλεψη σοκ – «Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε 5.000 κρούσματα»

Βόμβα Τζανάκη: Σοκάρει η πρόβλεψη του καθηγητού για τα κρούσματα κορονοϊού

Βόμβα Τζανάκη: Σοκαριστική πρόβλεψη για τα σημερινά ή τα αυριανά ημερήσια κρούσματα κορονοϊού έκανε ο καθηγητής. Ο κ. Νίκος Τζανάκης είναι καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, προέβη σε μία σοκαριστική πρόβλεψη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων. Ας ελπίζουνε να είναι η τελευταία υψηλή μέτρηση και να έχουμε αποκλιμάκωση στη συνέχεια».

Μάλιστα ερωτώμενος για τον αριθμό των κρουσμάτων ανέφερε «μπορεί να ακουμπήσουμε ή να έχουμε το πρώτο 5.000 εάν γίνουν 65.000 με 67.000 τεστ».

Υπενθυμίζεται ότι χτες ανακοινώθηκαν 1.866 νέα ημερήσια κρούσματα. Από αυτά, τα 783 εντοπίστηκαν στην Αττική, 245 στη Θεσσαλονίκη, 112 στην Αχαΐα και 35 στη Λάρισα.

Πέρα από τη σοκαριστική πρόβλεψη που έκανε ο κ. Τζανάκης και έπεσε σαν βόμβα, ο καθηγητής Βατόπουλος μιλάει για το άνοιγμα των σχολείων

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων. Όπως σχολίασε «Δεν μπορώ να πω ακόμα για το άνοιγμα των σχολείων, είναι μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Θα μπορούσε να γίνει αλλά αυτό θα το δούμε τις επόμενες 3-4 ημέρες».

Ακόμα πρόσθεσε «Αν ξεκινήσει σωστά το testing και οι σωστές εξετάσεις αλλά και ο εμβολιασμός ίσως εξισορροπήσουν λίγο την κατάσταση. Αυτές οι επιδημίες ιστορικά κρατάνε 2-3 χρόνια. Εγώ πιστεύω όμως ότι εφόσον πάει καλά ο εμβολιασμός και υπάρχει έγκαιρη διάγνωση τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τον επόμενο χειμώνα αν και ο κορονοϊός θα είναι κοντά μας για αρκετό διάστημα ακόμα».

Related posts

Μίλησε η επιστήμη: Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσετε μια αράχνη που θα βρείτε μέσα στο σπίτι σας

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα

Χαμóς με το νέο ξέσπασμα της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη, είναι ασταμάτητη και δεν ανέχεται τίποτα