Βρέθηκε κατάλυμα για την άστεγη από την Καλλιθέα μετά από τσουνάμι αλληλεγγύης

Άστεγη από την Καλλιθέα: Βρέθηκε κατάλυμα

Άστεγη από την Καλλιθέα: Η 62χρονη Έφη Γεωργάκη, είναι η άστεγη γυναίκα που δέχτηκε το χτύπημα της μοίρας, όταν ο σύζυγος της απεβίωσε από ασθένεια και έχασε το σπίτι της. Το τελευταίο διάστημα ζούσε στα παγκάκια της Αθήνας. Έπειτα από το ρεπορτάζ του zougla.gr πυροδοτήθηκε ένα τσουνάμι αλληλεγγύης για την άτυχη γυναίκα.

Δεκάδες αναγνώστες κάλεσαν στο τηλεφωνικό κέντρο. Σκοπός τους ήταν να προσφέρουν από χρήματα μέχρι και φιλοξενία στην άτυχη 62χρονη. Η γυναίκα μέχρι πρότινος γνώριζε μόνο το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας. Οι γείτονές της δεν της επέτρεπαν να κοιμάται προσωρινά ούτε στα σκαλιά της πολυκατοικίας. Η Εκκλησία δήλωσε αναρμόδια για να τη φιλοξενήσει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας δεν μπορούσαν να της προσφέρουν κατάλυμα για γραφειοκρατικούς λόγους, αφού η γυναίκα δεν είχε πιστοποιητικό απορίας.

Μεταξύ των τηλεφωνημάτων που δέχτηκε το zougla.gr, ένα έγινε ακριβώς από το άτομο που θα έπρεπε. Συγκεκριμένα, από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, Γεώργιο Σταμάτη. Μάλιστα, ο ίδιος ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την υπόθεση, ως όφειλαν να κάνουν άλλωστε οι αρμόδιες αρχές.

Βρέθηκε μέρος διαμονής για την άστεγη γυναίκα της Καλλιθέας

Έπειτα από την πρώτη επαφή κι έναν σχετικό έλεγχο της υπόθεσης της Έφης Γεωργακάκη, βρέθηκε άμεσα ένα αξιοπρεπές κατάλυμα γι΄ αυτήν. Εκεί μπορεί να μείνει για όσο καιρό χρειαστεί, δηλαδή μέχρι να εκδοθεί η σύνταξη χηρείας που δικαιούται, ώστε να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Πρόκειται για τη δομή του Υπνωτηρίου των Γιατρών του Κόσμου. Βρίσκεται στο Μεταξουργείο και η οποία πλέον λειτουργεί και ως ξενώνας. Η 62χρονη έχει κρεβάτι, φαγητό, νερό, μπάνιο, παρέα και φροντίδα από τους ειδικούς.

Ο φακός της Ζούγκλας έφτασε το βράδυ της Τρίτης 23/6 στη δομή. Εκεί συνάντησε την περιχαρή, πια, Έφη Γεωργακάκη και τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Σταμάτη.

«Έγινε ένα θαύμα και τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ» μας είπε η 62χρονη, η οποία, από τη σκοτεινιά και τον φόβο στα παγκάκια, πλέον βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι.

«Δεν πρέπει ποτέ, παρά τη δυσπιστία που μπορεί να υπάρχει, οι πολίτες να διστάζουν να ζητάνε τη βοήθεια του κράτους. Το κράτος είναι πια πολύ οργανωμένο σε τέτοια θέματα. Το σημερινό συμβάν δείχνει πως η συνεργασία της Πολιτείας με την Κοινωνία των Πολιτών και τους δημοσιογράφους μπορεί να επιφέρει καλά αποτελέσματα σε τέτοιου είδους έκτακτες περιπτώσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης.

Related posts

Εξομολόγηση αναγνώστριας: Βρέθηκα στο δρόμο με το παιδί μου να ζητιανεύω κι έτσι έμαθα να εκτιμώ τη κάθε μέρα και αυτά που έχω σήμερα

Θρήνος στη Ρόδο: Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Χατζηβάσιλας σκοτώθηκε σε τροχαίο, στα μαύρα η οικογένειά του

Κραυγή αγωνίας στην Αμαλιάδα: Ένας 93χρονος πατέρας με την κόρη του ζουν μαζί σε αυτοκίνητό από τον Φεβρουάριο

Καλλιθέα: Αστυνομικοί «ακροβάτες» έσωσαν γιαγιά στο μπαλκόνι – Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ.

Δράμα στην Αμαλιάδα για γυναίκα: Βρέθηκε στον δρόμο- Κοιμάται σε αυτοκίνητο μετά από την έξωση που της έγινε

Φωτεινή Λεομπίλλα: Από άστεγη ναρκομανής στην Ομόνοια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Kαλλιθέα: Ο ανεκπλήρωτος έρωτας δύο νεαρών, το τραγικό τους τέλος και το “στοιχειωμένο” σπίτι

Η πρώην βασίλισσα ομορφιάς της Βενεζουέλας που πέθανε άστεγη: Μία αληθινά συγκλονιστική ιστορία

Μπορείτε να την βοηθήσετε με μια κοινοποίηση; – Εξαφανίστηκε 4χρονη