Xάoς! «Eκpnξn» της Ryanair για τις πτήσεις στην Ελλάδα

Xάoς! «Eκpnξn» της Ryanair για τις πτήσεις στην Ελλάδα

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Δήμα μπαίνει η Ryanair, η οποία με σκληρή ανακοίνωσή της τον κατονομάζει ως «τον απόλυτα υπεύθυνο» για τις καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες στην Ελλάδα.

Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους κατηγορεί το υπουργείο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για «κακοδιαχείριση και υποστελέχωση» του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (ATC), κάτι που – όπως υποστηρίζει – έχει προκαλέσει αναστάτωση σε περισσότερες από 6200 πτήσεις της μόνο για το 2025 και ταλαιπωρία σε πάνω από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες.

Η διευθύντρια Μάρκετινγκ της Ryanair, Dara Brady, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή:

«Είναι απαράδεκτο ότι η κακοδιαχείριση και οι ελλείψεις προσωπικού στις ελληνικές υπηρεσίες ATC συνεχίζουν να προκαλούν διαταραχές στις ελληνικές πτήσεις και στους επιβάτες.

Μέχρι σήμερα φέτος, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο επιβάτες – πολλοί με μικρά παιδιά – έχουν υποστεί περιττές και αποφεύξιμες καθυστερήσεις ATC, επειδή ο Υπουργός Δήμας δεν έχει αναλάβει δράση».

Η Ryanair καλεί ευθέως τους Έλληνες επιβάτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της με τίτλο «Air Traffic Control Ruined Your Flight» και να απαιτήσουν από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις και ενίσχυση των υπηρεσιών.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, ανακοινώνοντας ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η κόντρα πάντως φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, καθώς η Ryanair επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω μέχρι να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και να δοθούν λύσεις, ειδικά ενόψει των μεγάλων ταξιδιωτικών ροών του φθινοπώρου.

Έκτακτο: Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα το Σαββατοκύριακο

Έκτακτη ανατροπή: Αλλάζουν τα πάντα στις λαϊκές αγορές

Ανακοίνωση για τις συντάξεις Νοεμβρίου: Πολύ νωρίτερα οι πληρωμές λόγω 28ης Οκτωβρίου – Δείτε πότε

Ο καρκίνος «χτύπησε» την οικογένεια Μαζωνάκη: Ο Γολγοθάς που περνάνε μετά τον θάνατό του – Ποιος δίνει μάχη με το «τέρας»

Δημήτρης Γιαννακόπουλος για Γιώργο Βαρδινογιάννη: «Ένας ήταν και είναι ο καπετάνιος» – Το συγκινητικό αντίο

Προτεινόμενα