Ξενοδοχεία Αθήνας: Μόλις στο 37% κινήθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας το 2020

Ξενοδοχεία Αθήνας: Μόλις στο 37% κινήθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας το 2020

Ξενοδοχεία Αθήνας: Το πλήγμα του κορονοϊού στον τουριστικό κλάδο ήταν τεράστιο

Ξενοδοχεία Αθήνας: Σε ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό κινήθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας το 2020. Μόλις στο 37% ανήλθε η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα. Εντωμεταξύ, μόλις το 40% του συνόλο των ξενοδοχείων στην Αθήνα λειτούργησαν το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tourismtoday.gr, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) και β’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Ευγένιος Βασιλικός, ανέφερε «αν κάνουμε την αναγωγή σε όλο το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αττικής, η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το 2020 αγγίζει οριακά το 10%».

Αυτό που θα κρίνει τη σεζόν σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό είναι οι εμβολιασμοί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι εμβολιασμοί θα δημιουργήσουν μια διαφορετική ασφάλεια. Ωστόσο δεν κινείται γρήγορα το θέμα των εμβολιασμών αυτή τη στιγμή. Στο καλύτερο σενάριο εκτιμάμε ότι η επανεκκίνηση θα γίνει τον Ιούνιο».

Ακόμα πρόσθεσε «Πρέπει να δώσουμε έμφαση όχι μόνο στα άμεσα μέτρα, αλλά σε αυτά με μακροχρόνιο χαρακτήρα. Ζητάμε επιδότηση εργασίας. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρξουν λουκέτα. Ωστόσο, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξουν εάν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης μακροπρόθεσμου χαρακτήρα».

Ξενοδοχεία Αθήνας: Μόλις στο 37% κινήθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας το 2020

Ποιες είναι οι προβλέψεις στα ξενοδοχεία στην Αθήνα για το 2021

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλικός, δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις στη συγκεκριμένη συγκυρία. Ωστόσο, «Υπάρχει αβεβαιότητα και για τη νέα σεζόν. Βλέπω να επαναλαμβάνεται το 2020, ωστόσο, ελπίζουμε ότι θα είναι λίγο καλύτερα φέτος. Έχω την αίσθηση ότι τα resorts θα καταφέρουν να καταγράψουν μια κινητικότητα, έστω κι αν θα έχουν μικρότερη σεζόν. Τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση γιατί δεν υπάρχουν ούτε συνέδρια, ούτε ιατρικός τουρισμός, δεν υπάρχει το επαγγελματικό ταξίδι. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος μια απόδραση σε μεγάλο αστικό κέντρο».

Προτεινόμενα