Ξενοδοχεία Αττικής: Κατέγραψαν οικονομικές απώλειες 700 εκατ. ευρώ το 2020

Ξενοδοχεία Αττικής: Αναλυτικά τα στοιχεία από τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας

Ξενοδοχεία Αττικής: Τεράστιες ήταν οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στον ξενοδοχειακό κλάδο της Αττικής. Σύμφωνα με την 16η ετήσια Έρευνα «Περί Ικανοποίησης Ξενοδοχείων και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019». Το 2020 ήταν καταστροφικό για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Στην Αθήνα, το 2020 η πληρότητα των ξενοδοχείων ήταν μόλις στος 19,7%. Ενώ άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Ρώμη είχαν ακόμα μικρότερη πληρότητα με 17% και 15% αντίστοιχα.

Μόνο η Κωνσταντινούπολη είχε ελαφρώς καλύτερα στοιχεία με 30% πληρότητα.

Ωστόσο, το 43% των ταξιδιωτών που επισκέφτηκαν την Αθήνα ανέφεραν ότι ήταν συνειδητή επιλογή καθώς τη θεωρούσαν ασφαλή προορισμό. Οι ξένοι ταξιδιώτες βαθμολόγησαν με 7,6/10 την ενημέρωση για τα μέτρα του κορονοϊού. Ενώ, τόσο οι Έλληνες όσο και οι αλλοδαποί ταξιδιώτες ανέφεραν ότι ένιωσαν ασφαλείς στο ξενοδοχείο, με βαθμολογία 8,9 και 9,2/10 αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, το 75% των επισκεπτών αισθάνθηκαν γενικά ασφαλείς στην πόλη ενώ το 97% θα ξαναέρχονταν. Το 77% θεώρησε ότι έχει να δει ακόμα περισσότερα πράγματα, ενώ το 98% θα συνέστηναν ανεπιφύλακτα σε κάποιον την Αθήνα.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση των ξενοδοχείων της Αττικής το 2020

Σχετικά με τα αξιοθέατα, το φαγητό, το ποτό κλπ σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες έβαλαν βαθμολογίες μεγαλύτερες του 8/10. Ωστόσο, τη μικρότερη βαθμολογία είχε η ασφάλεια στους δρόμους, ενώ οι αλλοδαποί βαθμολόγησαν με μέσο όρο 6,9/10 τα ΜΜΜ. Και οι Έλληνες όμως δεν έχουν καλύτερη άποψη για τα ΜΜΜ στην Αθήνα, βαθμολογίζοντας την κατάσταση με 5,6/10.

Τέλος, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς. «Είναι αναγκαίο να μελετήσουμε πολύ προσεκτικά όλα τα νέα δεδομένα και στοιχεία που προκύπτουν. Όχι μόνο από την έρευνα της ΕΞΑΑΑ αλλά και από όλες τις έρευνες που διεξήχθησαν από τους φορείς του Τουρισμού κατά την περίοδο της πανδημίας covid με αντικειμενικότητα. Καθώς θα χρειαστεί να συνθέσουμε τα συμπεράσματά τους και να λάβουμε υπόψη μας την πραγματική εικόνα, η οποία και θα καθορίσει τις όποιες κινήσεις, επιλογές και στρατηγικές αποφάσεις μας για το μέλλον».

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη