Ξενοδόχοι Καστοριά: «Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε»

Ξενοδόχοι Καστοριά: Κραυγή αγωνίας για τους ξενοδόχους στην πόλη – Το lockdown τους κατέστρεψε

Ξενοδόχοι Καστοριά: Από χθες η Καστοριά ανέβηκε στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα είναι υπό καθεστώς lockdown για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ακριβώς όπως και η Κοζάνη. Ωστόσο, το νέο καθεστώς επέφερε πολλές αντιδράσεις στον κόσμο της πόλης και κυρίως στους ξενοδόχους των οποίων οι επιχειρήσεις θα πληγούν ανεπανόρθωτα. Οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες στην περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς κάνουν λόγο για απόλυτη καταστροφή.

Ξενοδόχοι Καστοριά: «Έχουμε φτάσει στα όριά μας»

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της ένωσης ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το lockdown στην Καστοριά

Ο Κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε στην Κοινωνία Ώρα Mega τα εξής. «Το πλήγμα είναι μεγάλο. Έχουμε φτάσει στα όρια μας. Τα ξενοδοχεία μετά τον κορωνοϊό είτε ήταν ανοιχτά ή κλειστά ήταν το ίδιο πράγμα. Δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «Δυστυχώς η δυτική Μακεδονία είναι η μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας που δεν έχει επαφή με θάλασσα. Κάτι που σημαίνει ότι εμείς ήμασταν έξω από τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που είχε η Ελλάδα με τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Εμείς δουλεύαμε κυρίως με εσωτερικό τουρισμό, και από την αρχή της κρίσης έχουμε πληγεί ιδιαίτερα. Την τελευταία χρονιά αρχίσαμε να έχουμε εισροή επισκεπτών και ξαφνικά ήρθε ο κορωνοϊός και μας ισοπέδωσε. Είχαμε εξαιρετικές κρατήσεις και για αυτό το Σαββατοκύριακο και για το επόμενο, και το πλήγμα είναι μεγάλο».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo