Υπέροχα νέα για τη χώρα μας: Εξετάζεται η αναστολή του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Ανεμβολίαστοι: Κατάργηση πιστοποιητικού και προστίμου

Ήταν πολλές οι αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πρόστιμο σε όσους δεν είχαν εμβολιαστεί και ήταν άνω των 60 ετών. Φαίνεται λοιπόν πως όλα αυτά αναμένεται να αλλάξουν.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι «είμαστε κοντά στην απόφαση για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού» για τον κορονοϊό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους θεωρεί βέβαιο ότι το πιστοποιητικό θα καταργηθεί και στη χώρα μας ακριβώς όπως έχει αρχίσει να συμβαίνει και στις άλλες χώρες.

«Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα», τόνισε συμπληρώνοντας ότι αν χρειαστεί θα επανέλθει το πιστοποιητικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις για την πανδημία και τους ανεμβολίαστους

«Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν δίνουν αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χορονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει η πιθανότητα να καταργηθεί έστω προσωρινά το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο άνω των 60 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε:

Ελεγχοι πιστοποιητικών covd-19 σε καφετέρια. Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ / EUROKINISSI)

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Related posts

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών