Υπέροχα τα νέα για τους εμβολιασμένους: Άρση μέτρων και όσα αλλάζουν μέχρι τέλος Μαρτίου

by Τόνια Τζαφέρη

Άρση μέτρων: Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους

Αλλάζουν τα δεδομένα για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικά για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι όπως αναμένεται θα μπορούν να έχουν και πάλι ελευθερία μέχρι τέλος του Μάρτη.

Για τους ανεμβολίαστους πολίτες, η άρση μέτρων δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Για τους εμβολιασμένους, όμως, μια κάποια ελευθερία έρχεται μέχρι το τέλος Μαρτίου. Το είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (21.02.2022) στον ΑΝΤ1.

Υπέροχα τα νέα για τους εμβολιασμένους: Άρση μέτρων και όσα αλλάζουν μέχρι τέλος Μαρτίου

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας για την άρση μέτρων και τις ελευθερίες

Η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Η αίσθηση που υπάρχει και το έχω πει είναι πως για το επόμενο 6μηνο φαίνεται ότι στην Ευρώπη θα είναι μία καλύτερη κατάσταση, πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ωστόσο υπάρχει μία προετοιμασία από όλα τα κράτη σε περίπτωση που ο κορονοϊός να επανέλθει το φθινόπωρο», πρόσθεσε Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους γιατρούς στο ΕΣΥ, το υπουργός Υγείας επανέλαβε την πρότασή του να μην επιστρέψουν αν δεν εμβολιαστούν. «Η εισήγηση του υπουργού Υγείας είναι ο εμβολιασμός να γίνει τυπικό προσόν και όσοι δεν εμβολιαστούν να μην παραμένουν στο ΕΣΥ», τόνισε.

Υπέροχα τα νέα για τους εμβολιασμένους: Άρση μέτρων και όσα αλλάζουν μέχρι τέλος Μαρτίου

Παράλληλα επισήμανε πως εξετάζονται δύο θέματα από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ. «Το πρώτο είναι το άνοιγμα της δυνατότητας των ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία με part time εργασία. Το δεύτερο αφορά να υπάρχουν απογευματινά χειρουργεία με τους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo