Υπόθεση 7χρονου Ανδρέα: «Του έσπαγε τα δάχτυλα με σιδερένιο εργαλείο»

by Τόνια Τζαφέρη
Υπόθεση 7χρονου Ανδρέα: «Του έσπαγε τα δάχτυλα με σιδερένιο εργαλείο»

7χρονος Ανδρέας: Η ανατριχιαστική περιγραφή της αδερφής του για τα βασανιστήρια

Ανατριχίλα και φρίκη προκαλούν οι εξελίξεις και οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι οποίες σχετίζονται με τα όσα έζησε αυτή η παιδική ψυχή στα χέρια δυο αποτρόπαιων ατόμων.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία για την δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα τον Ιανουάριο του 2017 από τον 33χρονο σύντροφο της μητέρα του. 

Τη στιγμή που η μητέρα του μικρού αγοριού και ο σύντροφός της κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους σε ανακριτή κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία, από τις απολογίες αλλά και την κατάθεση της 14χρονης αδελφής του θύματος προκύπτουν σοκαριστικές λεπτομέρειες που συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ.

Υπόθεση 7χρονου Ανδρέα: «Του έσπαγε τα δάχτυλα με σιδερένιο εργαλείο»

Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, περιγράφοντας στην απολογία του τη σκηνή της δολοφονίας, ο 33χρονος Πολωνός επεσήμανε ότι “φίμωσε” με μονωτική ταινία τον Ανδρέα επειδή δεν μπορούσε να τον ακούει με αποτέλεσμα ο 7χρονος να πάθει ασφυξία. Στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατασκεύασε τον “τάφο” του μικρού αγοριού στην ταράτσα του δώματος όπου έμενε με την μάνα του αλλά και την απόφασή του να προχωρήσει σε εκταφή και να το βάλει σε μια εργαλειοθήκη που περιέφερε στους δρόμους της Αθήνας έως ότου μετακομίσει στο διαμέρισμα της οδού Αστυπάλαιας.

Μπροστά στην δολοφονία του 7χρονου και η μητέρα του η οποία έφυγε στην Πολωνία για δυο μέρες

Το πλέον συγκλονιστικό είναι ότι μπροστά στη δολοφονία ήταν και η μητέρα του Ανδρέα, η οποία όμως όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά επέλεξε να φύγει από το σπίτι για δυο ημέρες και να ακολουθήσει το σενάριο του συντρόφου της, δηλαδή στη συνέχεια να ισχυριστεί ότι ο επτάχρονος είχε φύγει για την Πολωνία με τον βιολογικό του πατέρα. Μέσα στο σπίτι ήταν και η 14χρονη αδελφή του θύματος η οποία, όμως, δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό. Στην δική της κατάθεση το ανήλικο κορίτσι, το οποίο τον Μάιο του 2018 απομακρύνθηκε από το σπίτι εξαιτίας κακοποίησης που δεχόταν από τη μάνα και τον σύντροφό της, αναφέρθηκε στο ξύλο που έτρωγε η ίδια αλλά και τα βασανιστήρια που ζούσε ο μικρός Ανδρέας λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος του “έσπαγε τα δάχτυλα” με ένα σιδερένιο εργαλείο.

Υπόθεση 7χρονου Ανδρέα: «Του έσπαγε τα δάχτυλα με σιδερένιο εργαλείο»

Η φρικιαστική απολογία του 33χρονου δολοφόνου του μικρού Ανδρέα

Όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr, στην απολογία του ο 33χρονος Πολωνός ομολόγησε την πράξη του και εμφανίστηκε μετανιωμένος. “Την επίμαχη ημέρα είχα βάλει τιμωρία το παιδί, επειδή δεν σεβόταν την μητέρα του. Εκείνο φώναζε διαρκώς ότι δεν μας αγαπάει και εγώ δεν μπορούσα να το ακούω…Στην προσπάθειά μου να το συνετίσω και ενώ εκείνο εξακολουθούσε να αντιδρά, του έβαλα στο στόμα μια ταινία πέντε εκατοστών η οποία όμως μπορεί και να έκλεισε και τη μύτη του…”. Ακολούθως ισχυρίσθηκε ότι “μετά από λίγο όμως δεν τον άκουγα. Εγώ του έβγαλα την ταινία και διαπίστωσα ότι δεν ανασαίνει. Προσπάθησα να του δώσω τις πρώτες βοήθειες με πιέσεις στο στήθος και αέρα στο στόμα, όμως κατάλαβα ότι το παιδί είχε πεθάνει! Τότε λοιπόν είπα στη σύντροφό μου να φύγει από το σπίτι. Για να μην μείνει χωρίς οικογένεια η 14χρονη κόρη της και να μπούμε φυλακή αποφάσισα να κρύψω το πτώμα. Έφτιαξα μια κατασκευή στην ταράτσα του δώματος σαν τάφο και έβαλα το πτώμα μέσα σε αυτήν. Τη σύντροφό μου την ενημέρωσα που βρισκόταν το πτώμα. Πριν από τρία χρόνια όταν χωρίσαμε πήρα το πτώμα από την ταράτσα και το έβαλα σε μια εργαλειοθήκη που είχα…”.

Υπόθεση 7χρονου Ανδρέα: «Του έσπαγε τα δάχτυλα με σιδερένιο εργαλείο»

Ο αδίστακτος δολοφόνος στη συνέχεια ανέφερε ότι για ένα χρόνο έμενε στο δρόμο και είχε την σωρό του μικρού Ανδρέα μαζί του μέσα στην εργαλειοθήκη την οποία είχε κλειδωμένη με λουκέτο. “…Τελικά νοίκιασα το διαμέρισμα όπου διέμενα στην οδό Αστυπάλαιας 22 και έκρυψα τη συγκεκριμένα εργαλειοθήκη και το πτώμα σε αποθηκευτικό χώρο ενός παλιού, ξύλινου, καναπέ στο μπαλκόνι του σπιτιού…”, κατέληξε.

Η απολογία της 28χρονης “μητέρας” του μικρού Ανδρέα

Απολογούμενη η μητέρα του 7χρονου επιβεβαίωσε την κακοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου της προς τον γιο της. Όπως είπε τον χτυπούσε, τον έβαζε τιμωρία και τον υπέβαλλε σε βασανιστήρια να κάθεται όρθιος για πολλές ώρες και να μην του δίνει φαγητό για αρκετές ημέρες. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό της δολοφονίας στις 10 ή 12 Ιανουαρίου 2017 επεσήμανε ότι ο σύντροφός της τον έβαλε και πάλι τιμωρία με ορθοστασία και ασιτία. “…Κάποια στιγμή το παιδί έπεσε κάτω και τότε κατάλαβα ότι κάτι συνέβη καθώς δεν αντιδρούσε και είχε τα μάτια ανοιχτά. Ο 33χρονος μου είπε να φύγω από το σπίτι μαζί με την κόρη μου και εκείνος προσπάθησε να τον επαναφέρει με τις πρώτες βοήθειες. Εγώ έφυγα με την κόρη μου και επέστρεψα δυο ημέρες μετά. Στο μεταξύ πληροφορήθηκα από τον σύντροφό μου το θάνατο του γιου μου καθώς και το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το πτώμα. “Εκείνος μου είπε να ισχυρισθώ ότι το πα