Υπόθεση Πάτρας: «Όταν συλλάβαμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια χαμογελαστή, χαρωπή κυρία»

by Τόνια Τζαφέρη
Υπόθεση Πάτρας: «Όταν συλλάβαμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια χαμογελαστή, χαρωπή κυρία»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ώρα της σύλληψης της

Για την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε Σταύρος Μπαλάσκας, λέγοντας πως ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και χαμογελαστή μέχρι που έμαθε πως υπάρχει ένταλμα για την σύλληψη της, όπου και σταμάτησε να μιλάει και να γελάει.

Στις στιγμές της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης όταν οι αρχές είχαν καταλήξει ότι ήταν η βασική ύποπτη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, χρησιμοποιώντας μεγάλες δόσεις κεταμίνης αναφέρθηκε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Υπόθεση Πάτρας: «Όταν συλλάβαμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια χαμογελαστή, χαρωπή κυρία»

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «όταν τη συλλάβαμε ήταν μία χαμογελαστή, χαρωπή κυρία που μιλούσε. Όταν μάλιστα της είπαμε να μας ακολουθήσει έκανε και συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά Μέσα. Όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής της είπαμε ότι συλλαμβάνεσαι γιατί υπάρχει ένταλμα ήταν σχεδόν κατατονική, σταμάτησε να μιλάει».

Εντωμεταξύ στην εικόνα που έδειχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την πρώτη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο της Πάτρας με φερόμενους σπασμούς αναφέρθηκε η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πόλης, Άννα Μαστοράκου.

“Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά”, Μαστοράκου για Πισπιρίγκου

«Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες» είπε η κυρία Μαστοράκου.

Σύμφωνα με την ίδια αυτό που προκάλεσε ανησυχία και ερωτήματα στους γιατρούς στο μεγάλο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο ήταν ότι πέρασαν να δουν το παιδί, το είδαν καλά και μετά από μισή ώρα η κατάσταση άλλαξε άρδην: «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό.»

Υπόθεση Πάτρας: «Όταν συλλάβαμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια χαμογελαστή, χαρωπή κυρία»

Ως ψυχρή και απόμακρη χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί που συναντούν την Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ όπου η 33χρονη παραμένει κρατούμενημέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα απολογηθεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Όπως μετέδωσε το MEGA η Ρούλα Πισπιρίγκου αντί να ενδιαφέρεται για τα σε βάρος της στοιχεία αυτό που ρωτάει είναι «και τώρα τι θα γίνει με εμένα;».

«Περισσότερες απορίες είχε για το πώς θα είναι σε θέση να προσβάλει τα εργαστηριακά αποτελέσματα και την υπερασπιστική γραμμή, σε αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων, από το να μάθει την αιτία θανάτου της κόρης της» λέει άλλη αστυνομική πηγή για τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην Espresso.

Ο διάλογος της Ρούλας Πισπιρίγκου με τους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρώτος διάλογος που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τους αστυνομικούς όταν την μετέφεραν στη ΓΑΔΑ εξελίχθηκε ως εξής:

Υπόθεση Πάτρας: «Όταν συλλάβαμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια χαμογελαστή, χαρωπή κυρία»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, Google-αρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.