Ζάκυνθος: O 11χρονος Διονύσης βγήκε νικητής, έγινε η πρώτη επανασυγκόλληση χεριού με μεγάλη επιτυχία

by Τόνια Τζαφέρη

Διονύσης: Ένα ατύχημα με τρακτέρ έκοψε το χέρι του από το σώμα του

Φρίκη προκαλεί η ιδέα πως ένα τρακτέρ έκοψε στην μέση το χέρι ενός 11χρονου αγοριού, που ευτυχώς όμως η ιστορία έχει καλό τέλος, αφού η επανασυγκόλληση του χεριού του έγινε με επιτυχία.

Ο 11χρονος Διονύσης που ακρωτηριάστηκε στο χέρι μετά από ατύχημα με το τρακτέρ, στην Ζάκυνθο κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη, καθώς έγινε επανασυγκόλληση του χεριού του από τον ώμο!

Ζάκυνθος: O 11χρονος Διονύσης βγήκε νικητής, έγινε η πρώτη επανασυγκόλληση χεριού με μεγάλη επιτυχία

Ένα μήνα μετά ο 11χρονος Διονύσης αναρρώνει στο Αγία Σοφία μετά το φρικτό ατύχημα.

Ήταν 12 Φεβρουαρίου, όταν ο 11χρονος Διονύσης βρισκόταν με τον πατέρα του στα χωράφια, εκτελώντας αγροτικές εργασίες με το τρακτέρ.

«Κρύωνε το παιδάκι και φόραγε το μπουφάν του πατέρα του. Και όπως παραπάτησε, έπεσε πάνω σ’ ένα έμβολο που έχει το τρακτέρ και του πήρε το χεράκι. Του τύλιξε όλο το χέρι και στο σημείο μετά που βρήκε το σημείο που ενώνεται με το κορμάκι του, του ξεκόλλησε το χέρι από τον ώμο», δήλωσε ο θείος του μικρού Διονύση.

Η ιστορία του 11χρονου Διονύση μετά το ατύχημα με το τρακτέρ

Με μεγάλη αιμορραγία το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από όπου με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Παίδων «Αγία Σοφία».

«Όταν τον πήραμε από την Ζάκυνθο με μηδέν πιθανότητες για το χεράκι του και δεν ξέραμε για τη ζωή του, φαντάσου ήταν διπλή χαρά για εμάς το ότι καταφέραμε και συγκολλήσαμε και το χεράκι», είπε η μητέρα του στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS.

Οχτώ ώρες διήρκησε το εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο με τους γιατρούς να καταφέρνουν για πρώτη φορά στα χρονικά να συγκολλήσουν χέρι παιδιού από το ύψος του ώμου.

«Έπρεπε να γίνουν χειρισμοί σε κομμένα νεύρα, κομμένα αγγεία. Οι μύες ήταν όλοι κομμένοι», είπε ο Χρήστος Κλωνάρης, καθηγητής αγγειοχειρουργικής.

Τι δήλωσαν οι γιατροί για το περιστατικό του 11χρονου Διονύση

«Ξύπνησε μετά από δύο μέρες. Τον ξύπνησαν στην εντατική. Το μόνο που μου είπε είναι “μαμά δεν θέλω να μένω μόνος μου εδώ”», δήλωσε η μητέρα του, η οποία σχεδόν δεν το πίστευε πως είχε αποκατασταθεί το χέρι του μικρού Διονύση.

Πάντως, η αποκατάσταση θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ζακύνθου ανοίχθηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός για να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που θα χρειαστεί για την αποθεραπεία του ο μικρός Διονύσης.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo