Ζευγάρι παντρεύτηκε στα Τρίκαλα τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

by Τόνια Τζαφέρη

Γάμος της χρονιάς: Με παραδοσιακές φορεσιές του 21′

Γάμος της χρονιάς: Ένας από τους πιο ιδιαίτερους και πρωτότυπους γάμους πραγματοποιήθηκε πρόσφατα λίγο έξω από τα Τρίκαλα. Στην Ελληνική Επανάσταση αποφάσισαν να αφιερώσουν την ημέρα του γάμου τους ο Απόστολος Κωσταρέλλου και η Αριάννα.

Γάμος της χρονιάς: Παντρεύτηκαν τιμώντας την Ελληνική επανάσταση

Το ζευγάρι έχει καταγωγή από τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας. Ο γάμος όμως, πραγματοποιήθηκε στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα.

Η ημέρα ξεκίνησε από το χωριό του γαμπρού, το Γοργογύρι. Ο γαμπρός ενδεδυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και καβάλα στο άλογο έφτασε με τον αδελφικούς του φίλους και κουμπάρους του Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένη , έπειτα από 3 ώρες πορείας μέσα στο δάσος. Εκεί υποδέχθηκε τη νύφη η οποία έφτασε με άμαξα εποχής, που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα Τρίκαλα.

Ακολούθησε η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου παρουσία ελαχίστων προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον κορωνοϊό.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο γάμος που προβάλλεται στο βίντεο είναι πέρα για πέρα αληθινός κι ακόμα και οι φορεσιές του Γαμπρού, της νύφης, του κουμπάρου και των φίλων είναι εκείνης της εποχής και πολλές από αυτές καθώς και τα κειμήλια και άρματα που φέρουν είναι αληθινά από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Το βίντεο του γάμου της χρονιάς στα Τρίκαλα

Το σίγουρο είναι πως το ζευγάρι κατάφερε να κάνει την ημέρα του γάμου τους, αξέχαστη στους λίγους καλεσμένους και να τιμήσει παράλληλα την μεγάλη εθνική γιορτή της χώρας μας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα