Ζήσης Ρούμπος: «Έζησα, άκουσα, έμαθα να τις μειώνω τις γυναίκες. Να επιβάλλομαι»

Ζήσης Ρούμπος: Το μήνυμα – γροθιά του ηθοποιού για την πατριαρχία

Ζήσης Ρούμπος: Ο κωμικός ηθοποιός, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Αφορμή, για τη συγκλονιστική δημοσίευση του, είναι τα περιστατικά γυναικοκτονιών στη χώρα, όπου το ένα διαδέχεται το άλλο, χωρίς να μπαίνει φραγμός στη φύση ορισμένων νταήδων.

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά πηγαίνει διακοπές με τον φίλο της και χάνει τη ζωή της. Στα 20 της δολοφονείται η Καρολάιν, από τα χέρια του συζύγου της. Η Ερατώ στη Μυτιλήνη το ίδιο. Η Ελένη Τοπαλούδη πέφτει θύμα δυο αγοριών που απλά ήθελαν να της “δείξουν” ότι εκείνοι μόνο επιβάλλονται. Και πόσες άλλες…

Στο φως της δημοσιότητας ένα αφοπλιστικά ειλικρινές κείμενο από τον ηθοποιό, Ζήση Ρούμπο. «Για χάρη τους, έκανα ψυχανάλυση. Να σπάσω το γαμημένο απόστημα, να χυθεί από μέσα όλη η σκατίλα του άντρα και από άντρας, να γίνω άνθρωπος».

Ζήσης Ρούμπος: Η ανάρτηση του ηθοποιού στο Facebook

«Αυτήν την σκατίλα της πατριαρχίας την έζησα, την διδάχτηκα καλά. Γεννημένος το ’76, πρόλαβα να δω τις γυναίκες στις μαζώξεις να μαζεύουν τα πιάτα, ενώ οι άντρες καπνίζαν τα τσιγάρα στα σαλόνια. Σαλόνια που δεν ξεβρωμίζανε από την αντρίλα ποτέ. Πρόλαβα να ζήσω το “η γυναίκα σπίτι με τα παιδιά αλλιώς στην μάνα της” και το “αυτή βάφει το μαλλί, είναι πουτ@να”. Το παιδικό μου αυτί άκουσε σε καφενείο τους “μεγάλους” να μιλάνε για “γκόμενες” λες και ήταν αμάξια.

Άμα κανένας φίλος ήταν πιο τρυφερός με την γυναίκα του, έτρωγε σίγουρα παντόφλα. “Σ’ αγαπώ, θα πεις μονάχα τη μέρα που παντρεύεσαι.” Συμβουλή συγγενή, στο παιδικό μου αυτί. Έζησα, άκουσα, έμαθα να τις μειώνω τις γυναίκες. Να επιβάλλομαι.

Έθρεψα για χρόνια μέσα μου ένα τέρας. Το ισχυρό φύλο. Μέχρι που είδα πόσο ανίσχυρος είμαι μπροστά σε αυτά που μπορεί να μου προσφέρει η γυναίκα. Οι γυναίκες. Η γυναίκα μου. Για χάρη τους, έκανα ψυχανάλυση. Να σπάσω το γαμημένο απόστημα, να χυθεί από μέσα όλη η σκατίλα του άντρα και από άντρας, να γίνω άνθρωπος.

Έζησα κι άλλα, που δεν γράφονται. Μου δίνει ελπίδα που μαζί με τους φίλους μου, μεγαλώνουμε παιδιά, που βλέπω το παρελθόν να πεθαίνει.

Καμία συμφιλίωση με το τέρας.
Να πάτε ψυχανάλυση μάγκες.
Να το σκοτώσετε, το μόνο που αξίζει θάνατο.

Το τέρας που μας φυτέψανε οι παλιοί. Κι όσο το τρέφουμε, μέρος του προβλήματος θα είμαστε κι εμείς.

Είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Συγγνώμη που υπήρξα κάποιος που τον ενοχλούσε η λέξη.

Είναι το τέρας δυνατό, μα εμένα με κάνει η γυναίκα μου δυνατότερο.»

Η συγκλονιστική δημοσίευση του Ζήση Ρούμπου στο Facebook

Related posts

Τι να κάνετε αν σας πıάσει δıάρροıα – Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε

Μόνο Σεβασμός! Ραγίζουν καρδιές στα Τέμπη με αυτό που κάνουν τα τρένα κάθε φορά που περνούν από το σημείο του δυστυχήματος

Σεισμός τώρα