800 ευρώ επίδομα: Δείτε πότε θα καταβληθεί στους εργαζόμενους και ποιοι το δικαιούνται

800 ευρώ επίδομα: Θα δοθεί σε εργαζομένους που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης

800 ευρώ επίδομα: Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε έκτακτα οικονομικά μέτρα. Αυτά τα μέτρα αναφέρονται ως έκτακτα μιας και αφορούν στο διάστημα κατά το οποίο η χώρα θα είναι υπό καθεστώς lockdown με αποτέλεσμα να πλήττονται πολλοί κλάδοι της οικονομίας. Τα μέτρα αυτά πρόκειται να ανακουφίσουν εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ανέργους.

Το επίδομα των 800 ευρώ πρόκειται να λάβουν όσοι θα μπουν σε αναστολή εργασίας από το Νοέμβριο. Η αύξηση στο ποσό αποζημίωσης ειδικού σκοπού αυξάνεται λοιπόν κατά 266 ευρώ. Σε σχέση με τα 534 ευρώ που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Ειδικότερα οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν αιτήσεις στο supportemployees.services.gov.gr για να δηλώσουν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσό φτάνει τα 800 ευρώ μόνο για τους εργαζόμενους των κλάδων του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των μεταφορών, για τους οποίους ίσχυε η αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Για τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων εφόσον ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους για όλο το διάστημα του lockdown. Θα λάβουν για 24 ημέρες 640 ευρώ, καθώς για κάθε ημέρα καταβάλλονται 26,6 ευρώ.

Δείτε πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ

Όσοι εργαζόμενοι δηλωθούν σε αναστολή για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν το πλήρες ποσό της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή 800 ευρώ, στις γιορτές από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναστολές Νοεμβρίου με ειδική αποζημίωση 800 ευρώ αφορούν αυστηρά μισθωτούς που έχουν προσληφθεί έως και τις 4 Νοεμβρίου.

Τέλος, οι εργοδότες που πλήττονται μπορούν να θέσουν σε αναστολή ένα τμήμα ή ακόμη και το 100% των εργαζομένων τους. Ενώ, η πολιτεία καλύπτει και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.

Related posts

Νέο «επίδομα» των 1.320 ευρώ για τρόφιμα – Οι χιλιάδες δικαιούχοι

Χαμόγελα στον κόσμο: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ με ένα κλικ

Συνταξιοδοτικό: 72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι – Εργασία και μετά τα 70