Δώρο Χριστουγέννων: Δείτε πότε θα καταβληθεί από τους εργοδότες

by i-diakopes.gr

Δώρο Χριστουγέννων: Κανονικά θα καταβληθεί το δώρο έως και τις 21 Δεκεμβρίου

Δώρο Χριστουγέννων: Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου από τους εργοδότες. Η διαφορά είναι ότι δε θα γίνει με παράταση όπως είχε συμβεί στο προηγούμενο lockdown του Μαρτίου με το δώρο του Πάσχα.

Για όσους θα μπουν σε αναστολή το Νοέμβριο. Το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί με δύο τρόπους και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

Δώρο Χριστούγεννων: Θα καταβληθεί κανονικά έως τις 21 Δεκεμβρίου

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύσει με τα δώρα Χριστουγέννων για όσους τεθούν σε αναστολή το Νοέμβριο

Για όσους τεθούν σε αναστολή εργασίας το Νοέμβριο, η πρώτη δόση υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου από το κράτος με το ποσό του δώρου που αντιστοιχεί στις αναστολές. Το υπόλοιπο ποσό του μισθού που αντιστοιχεί, θα καταβληθεί από τους εργοδότες μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Το κράτος θα πληρώσει το τμήμα του δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας. Ενώ βάση υπολογισμού για το ποσό που θα καταβάλλει το κράτος θα είναι το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Δηλαδή τα 534 ευρώ ανά μήνα και η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για τον Νοέμβριο. Για τους υπόλοιπους μήνες, το τμήμα του δώρου θα καταβληθεί από τον εργοδότη με βάση υπολογισμού του ονομαστικού μισθού του εργαζομένου.

Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα