Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε πότε και σε ποιους θα δοθεί μέσα στο Δεκέμβριο

Επίδομα 800 ευρώ: Το επίδομα αφορά σε αναστολές εργασίας του Νοεμβρίου

Επίδομα 800 ευρώ: Χθες ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα. Τα οποία θα ανακουφίσουν επιχειρήσεις, εργαζομένους και ανέργους. Συγκεκριμένα, το επίδομα των 800 ευρώ αντί των 534 ευρώ θα λάβουν όσοι θα μπουν σε αναστολή εργασίας το μήνα Νοέμβριο. Η αύξηση στο ποσό αποζημίωσης ειδικού σκοπού αυξάνεται λοιπόν κατά 266 ευρώ.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν αιτήσεις στο supportemployees.services.gov.gr για να δηλώσουν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσό φτάνει τα 800 ευρώ μόνο για τους εργαζόμενους των κλάδων του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των μεταφορών, για τους οποίους ίσχυε η αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Για τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων εφόσον ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους για όλο το διάστημα του lockdown. Θα λάβουν για 24 ημέρες 640 ευρώ, καθώς για κάθε ημέρα καταβάλλονται 26,6 ευρώ.

Η δε πληρωμή των αναστολών τοποθετείται για τις 21 Δεκεμβρίου και μετά.

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε και σε ποιους θα δοθεί το επίδομα το Δεκέμβριο

Δείτε αναλυτικά τις αναγκαίες υποβολές των εντύπων για τη λήψη του επιδόματος των 800 ευρώ

Στην περίπτωση που ένας εργοδότης θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργασίας 5 εργαζόμενους στις 10/11/2020 και άλλων 8 εργαζόμενων στις 15/11/2020, τότε απαιτείται η υποβολή 2 δηλώσεων, όπου στο πεδίο «ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» της 1ης δήλωσης συμπληρώνεται η ημερομηνία 10/11/2020 και συμπεριλαμβάνονται οι 5 εργαζόμενοι και στη 2η δήλωση αντίστοιχα στο ανωτέρω πεδίο συμπληρώνεται η ημερομηνία 15/11/2020 και συμπεριλαμβάνονται οι 8 εργαζόμενοι.

Επιπρόσθετα, είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου «ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ». Στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ επί προηγηθείσας δήλωσης, προκειμένου να ακυρωθεί τυχόν εσφαλμένη υπαγωγή εργαζόμενου σε αναστολή στην προηγηθείσα δήλωση και σε αυτή την περίπτωση στο πεδίο «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ» επιλέγεται η τιμή «Ανάκλησης Αναστολής».

Στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος επανέρχεται οριστικά στην εργασία του. Υποβάλλεται το έντυπο «ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ/ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Τέλος, μετά τη δήλωση της οριστικής ανάκλησης / διακοπής της αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων με το έντυπο «ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ/ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, δεν είναι δυνατόν να τεθούν εκ νέου οι εργαζόμενοι αυτοί σε αναστολή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα