Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Αυτά είναι τα ποσά και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Έχει ήδη ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου και αυτά είναι τα ποσά και οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 ξεκινάει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Δυστυχώς από ό,τι λένε οι έμποροι υγρών καυσίμων δεν θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου. Αυτό διότι αφενός οι θερμοκρασίες είναι ακόμα υψηλές και αφετέρου επειδή έχει δοθεί παράταση στην προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν γεμάτες δεξαμενές από το Μάιο. Το είχαν κάνει δε αυτό, καθώς είχαν εκμεταλλευτεί τις τότε χαμηλές τιμές (0,76 ευρώ το λίτρο).

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι
Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι

Δείτε αναλυτικά τα ποσά και τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης ανά γεωγραφική ζώνη

Αρχής γενομένης από αύριο, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει στα 0,80 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 20 με 23% φθηνότερα από πέρσι. Παράλληλα, η κυβέρνηση είναι σε μία διαδικασία προετοιμασίας για την χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης ύψους 84 εκατ. ευρώ. Αυτό θα δοθεί προκαταβολικά στα τρωτά νοικοκυριά έως το τέλος του έτους, όπως και πέρσι.

Τα ποσά ανά γεωγραφική ζώνη έχουν ως εξής:

Ζώνη Α (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) – 250 ευρώ.

Ζώνη Β (Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής) – 180 ευρώ.

Ζώνη Γ (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου) -110 ευρώ.

Ζώνη Δ (Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων) – 80 ευρώ.

Χαρακτηριστικά, το επίδομα δικαιούνται φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. Είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται με τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

– Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

– Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα