Λογαριασμοί ρεύματος: Δείτε αν είστε δικαιούχοι για επιστροφή χρημάτων

by i-diakopes.gr

Λογαριασμοί ρεύματος: Δείτε αναλυτικά σε ποιους επιστρέφονται χρήματα από τον ΔΕΔΔΗΕ

Λογαριασμοί ρεύματος: Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας. Ενημέρωσε ότι ορισμένοι καταναλωτές δικαιούνται επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς τους μέσω του τέλους 1% που παρακρατείται από τα αιολικά πάρκα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν σε αυτή την ιστοσελίδα https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html, να συμπληρώσουν τα στοιχεία παροχής τους και να μάθουν εάν είναι δικαιούχοι της επιστροφής χρημάτων.

Η έκπτωση αυτή αφορά σε ένα από τα οφέλη που προσφέρουν τα αιολικά πάρκα στις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο (ν. 3468/2006, άρ. 25) το 3% του τζίρου των αιολικών πάρκων παρακρατείται αυτόματα και αποδίδεται κατά προτεραιότητα υπέρ των κατοίκων των χωριών που φιλοξενούν τα αιολικά πάρκα.

Λογαριασμοί ρεύματος: Δείτε εάν είστε δικαιούχοι επιστροφής χρημάτων

Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμεται το ειδικό τέλος 3% με τους κατοίκους όπου είναι τα αιολικά πάρκα να επωφελούνται στους λογαριασμούς ρεύματος

Το ειδικό τέλος 3% κατανέμεται ως εξής:

1,7% στους ΟΤΑ εντός των οποίων λειτουργούν οι σταθμοί. Οι ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να το χρησιμοποιούν για περιβαλλοντικές δράσεις, έργα τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης,

1% στους οικιακούς καταναλωτές των τοπικών κοινοτήτων που φιλοξενούν τους σταθμούς για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος,

0,3% στο Πράσινο Ταμείο.

Τo υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ξεκινήσει την απόδοση του τέλους 1% στους καταναλωτές που αφορά την παραγωγή αιολικής ενέργειας της περιόδου 2015 – 2019 και έχει δημοσιοποιήσει τον κατάλογο με τα ποσά που θα αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές ανά κοινότητα. Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμο αφού έχει ήδη παρακρατηθεί από τα αιολικά πάρκα.

Μάλιστα, ορισμένες κοινότητες στη νότια Εύβοια, τη Ροδόπη, τη Σητεία, την Αργολίδα και τη Βοιωτία θα λάβουν ποσά που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ή αγγίζουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα