Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές μετά τον καύσωνα σε αυτές τις περιοχές

Μετά τον καύσωνα απότομη αλλαγή του καιρού με «βουτιά» της θερμοκρασίας και βροχές και καταιγίδες! Πότε η μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα;

Μπορεί να περιμένουμε από ώρα σε ώρα έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ισχυρό κύμα καύσωνα, ωστόσο ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για μία σημαντική ανατροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο twitter, «το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα».

Το έκτακτο θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους.

Από την Παρασκευή, ωστόσο, «θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους και πιθανόν από φαινόμενα».

Πέφτει έως και 10 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα

Μελετώντας τους χάρες του Windy, μάλιστα, προκύπτει πως η θερμοκρασία θα κάνει πραγματική βουτιά το Σάββατο, με τον υδράργυρο το πρωί στις 10:00 να αγγίζει τους 20-21 βαθμούς σε Χαλκίδα και Αθήνα – εκεί όπου 24 ώρες πριν η θερμοκρασία ήταν 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα το Σάββατο προβλέπονται και έντονα φαινόμενα – βροχές και καταιγίδες – μεταξύ άλλων και στην Αττική.

Ενδεικτικά ο χάρτης των βροχοπτώσεων στην πρώτη εικόνα στις 13:00 και στη δεύτερη στις 18:00.

Related posts

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχονται έντονες καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Δράμα: Η βροχή έσβησε τη φωτιά στο όρος Φαλακρό που έκαιγε επί 7 ημέρες

EKTAKTO: Βροχές και καταιγίδες σε λίγες ώρες