«Δυστυχώς, από αύριο σε όλη τη χώρα»: Ανατροπή στην ανατροπή με τον καιρό, έτσι θα κάνουμε Ανάσταση & Πάσχα

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου, Τάσου Αρνιακού, για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη: «Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες όμως το πρωί με τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Από το μεσημέρι και το απόγευμα από τα βορειοδυτικά έρχεται νέα κακοκαιρία που θα επηρεάσει με βροχές μέσα στη νύχτα το Ιόνιο.

Αυτή η κακοκαιρία που ξεκινά από τη νύχτα της Μεγάλης Τετάρτης, την Μεγάλη Πέμπτη θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά που θα επεκταθούν στη δυτική Στερεά Ελλάδα αργότερα, δηλαδή στην Αιτωλοακαρνανία.

Εκεί, γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως περιμένουμε στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και πιθανές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πέσουν τα μποφόρ, την Μεγάλη Πέμπτη ακόμα περισσότερο. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες. Οι θερμοκρασίες στους 26℃».

Μεγάλη Παρασκευή: «Αρχικά περιμένουμε καλό καιρό, όμως στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε συννεφιές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι περισσότερες το βράδυ την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Δυτική Στερεά. Εκεί φαίνεται τα πράγματα να είναι λίγο πιο προβληματικά στην έξοδο του Επιταφίου».

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα: «Όσον αφορά το Μέγα Σάββατο, φαίνεται κάτι να περνά που θα επηρεάσει κυρίως τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές, ενώ την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται ότι τα φαινόμενα πέρα από τα δυτικά και τα βόρεια θα προχωρήσουν ανατολικότερα και έστω και για λίγο θα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, από τα Λαμία και πάνω τα περισσότερα φαινόμενα. Λεπτομέρειες θα έχουμε όσο περνάει ο καιρός. Δυστυχώς το Πάσχα ήρθε αργά εφέτος».

Τα επίσημα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/05/2024

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες έως και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, με πιθανές τοπικές βροχές το πρωί στη βόρεια Κρήτη και βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Το βράδυ αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στα βορειοδυτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02/05/2024

Στα δυτικά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και το μεσημέρι – απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν στα βορειοανατολικά σε νότιους 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05/2024

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τα χαλάει ο καιρός στους εκδρομείς – Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα
Το τελευταίο τριήμερο, έχουν φύγει από το λιμάνι του Πειραιά 20.000 πολίτες περισσότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σήμερα αναμένεται μεγαλύτερο κύμα εκδρομέων, καθώς πολλοί σπεύδουν να προλάβουν την… απεργία της Μεγάλης Τετάρτης. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα εξαιτίας της απεργίας, έχουν προγραμματίσει δρομολόγια τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Πέμπτη από Πειραιά και Ραφήνα, όταν και λήγει η απεργία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέτος η έξοδος αναμένεται να είναι αυξημένη, με προορισμό κυρίως τα ελληνικά νησιά, όπως η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Πάτμος και η Τήνος.

Πάντως ο καιρός δε φαίνεται ότι θα κάνει το χατίρι των εκδρομέων, αφού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με θυελλώδεις ανέμους, ενώ από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να πλήξει τη χώρα νέα κακοκαιρία.

Η πρόγνωση της Σούζη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του ΣΚΑΙ, Χριστίνας Σούζη, την Μεγάλη Τετάρτη λίγη συννεφιά θα έχουμε στη χώρα μας και αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Την Μεγάλη Πέμπτη τοπικές βροχές ή μπόρες θα σημειωθούν το πρωί στα βορειοδυτικά και το μεσημέρι απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις τέσσερα με έξι μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Άνεμοι δυτικοί τέσσερα με έξι μποφόρ, και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του Τσατραφύλλια

Τη δικιά του πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και τα σενάρια για την Κυριακή του Πάσχα δίνει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον συγκεντρωτικό πίνακα που παρουσιάζει, δίνει την εικόνα που θα επικρατήσει, ενώ όπως σημειώνει όσον αφορά τον καιρό το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα υπάρχουν στο τραπέζι δύο σενάρια.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha και του Weather2Go.gr:

-Την Μεγάλη Δευτέρα γενικά αίθριος καιρός, λίγη σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.

-Την Μεγάλη Τρίτη: Λίγες νεφώσεις. Τοπικές βροχές σε Θράκη, Μακεδονία, βόρειο Αιγαίο, Εύβοια, Κρήτη. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 28 βαθμούς στα δυτικά,

Την Μεγάλη Τετάρτη: Συννεφιές και λίγες ψιχάλες σε Μακεδονία και Κρήτη. Λίγη σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.

Την Μεγάλη Πέμπτη: Λίγη συννεφιά. Τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου

-Την Μεγάλη Παρασκευή: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη. Δυτική άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς.

-Το Μεγάλο Σάββατο: Άστατος στις περισσότερες περιοχές ή βροχές στη βόρεια Ελλάδα. Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

-Την Κυριακή του Πάσχα: Άστατος στις περισσότερες περιοχές ή τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Λίγη σκόνη. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι ισχυροί άνεμοι που σήμερα θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, όμως ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα.

Το σκηνικό αλλάζει εντελώς από το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, μια νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί την Κυριακή του Πάσχα και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-05-2024

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02-05-2024

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-05-2024

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ξεχάστε ότι ξέρατε – Νέα δεδομένα: Κλείδωσε… ο καιρός της Μ. Εβδομάδας, μέρα μέρα πρόγνωση, έτσι σουβλίζουμε αρνί

Ο καιρός το Πάσχα αναμένεται αίθριος, εκτός από κάποιες βροχές και καταιγίδες, που θα σημειωθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως προβλέπουν Κλέαρχος Μαρουσάκης και Τάσος Αρνιακός.

Ειδικότερα, για διαταραχή, η οποία θα περάσει από τη Μεγάλη Πέμπτη στη χώρα μας και θα μας συνοδεύσει έως και την Κυριακή του Πάσχα, μιλάει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενώ για καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια, αλλά και ενδεχόμενο πρόσκαιρων βροχών, την Κυριακή του Πάσχα, κάνει λόγο ο Τάσος Αρνιακός.
Μεθαύριο, Κυριακή των Βαΐων, όπως και τη Μεγάλη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα αγγίξει 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι, όπου τοπικά θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.
Τη Μεγάλη Τρίτη περιμένουμε περισσότερη αστάθεια, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ οι βοριάδες στα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, περιμένουμε ηλιοφάνεια με μία αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Τη Μεγάλη Παρασκευή πάλι περιμένουμε ηλιοφάνεια με αστάθεια σε Θεσσαλία, Μακεδονία και δυτική Στερεά, ενώ έτσι φαίνεται ότι θα κυλήσει ο καιρός και το Σάββατο.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι καλός, με υψηλές θερμοκρασίες έως και 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις ορεινότερες περιοχές ίσως εκδηλωθούν βροχές.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο μέχρι την Κυριακή.

Θα περάσει μία διαταραχή από τα βορειοανατολικά τμήματα, η οποία θα δώσει κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, θα επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά προς την ανατολική χώρα, ωστόσο, όχι κάτι το αξιόλογο.

Δεν αναμένουμε αξιόλογα φαινόμενα μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι βοριάδες θα κυριαρχούν μέσα στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Από Μεγάλη Πέμπτη, σιγά σιγά, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναμένονται κάποιες διαταραχές από τα πιο δυτικά τμήματα, που σημαίνει ότι προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες, κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να βλέπουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Πελοπόννησο, στους ορεινούς όγκους, θα δουν κάποια φαινόμενα το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά χωρίς ο καιρός να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Κάποια αστάθεια φαίνεται από μεγάλη Πέμπτη και μεγάλη Παρασκευή και στη συνέχεια, παρόλα αυτά δεν είναι σε θέση να χαλάσει τις μέρες του Πάσχα.

Related posts

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τι ώρα θα ανοίξουν οι ουρανοί με βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας: Οι 7 περιοχές της Ελλάδος που θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του έτους: Που θα έχουμε 39άρια, τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι