Εφιαλτικό: Αυτό έδειξαν τα Μερομήνια για φέτος το καλοκαίρι

by Maria Giannoutsou
Εφιαλτικό: Αυτό έδειξαν τα Μερομήνια για φέτος το καλοκαίρι

Μερομήνια 2024: Σύμφωνα με τα Μερομήνια δύσκολο θα είναι το φετινό καλοκαίρι, με τις ζέστες να κάνουν από νωρίς την εμφάνισή τους. Αυτό φαίνεται να άλλωστε να επιβεβαιώνεται ήδη, με τις έκτακτες εξελίξεις από τους μετεωρολόγους.

Μερομήνια 2024: Οι προβλέψεις για το καλοκαίρι

Εφιαλτικό: Αυτό έδειξαν τα Μερομήνια για φέτος το καλοκαίρι

Ιούλιος 2024
Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024
Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Μερομήνια 2024: Πώς προβλέπουν τον καιρό
Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού. Στην επαρχία οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια διατήρησαν από γενιά σε γενιά την πρακτική γνώση της μελέτης και πρόγνωσης του καιρού. Εξετάζοντας φυσικά φαινόμενα και «σημάδια» από τον ουρανό, προσπαθούσαν να μαντέψουν τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο έτος.

Οι άνθρωποι επέλεγαν τον Αύγουστο σαν μήνα αποκωδικοποίησης των συμβόλων του καιρού, καθώς αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του χειμώνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα παρατηρούσαν, ό,τι καιρό κάνει την πρώτη μέρα παρατήρησης, τον ίδιο καιρό θα κάνει και τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Προτεινόμενα