Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου: Θα «καεί» όλη η χώρα αυτή την εβδομάδα – Που θα χτυπήσουν 45αριακύ

Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου: Καύσωνας που αναμένεται να κρατήσει εως και 10 ημέρες

Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου: Ένας ακόμη δυνατός καύσωνας αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Φέρνοντας την αίσθηση Αφρικής και ξηρασίας, από τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται. Σε πολλές περιοχές μάλιστα, το θερμόμετρο θα δείξει και 45 βαθμούς. Και αυτό δεν θα επικρατήσει για λίγες ημέρες. Αλλά για όλη την εβδομάδα, έως και 10 ημέρες περίπου.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, αλλά οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, σε έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό προχωρά ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο οποίος επί της ουσίας αναφέρει πως η χώρα μας μπαίνει σε νέο κλοιό καύσωνα, που θα διαρκέσει για αρκετές μέρες.

Το θερμόμετρο θα είναι «κολλημένο» για μέρες στους 40 βαθμούς και ο έμπειρος μετεωρολόγος συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες, με τους Μαρουσάκη και Καλλιάνο επίσης να προειδοποιούν.

«Στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης εισέρχεται η χώρα!!! Προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!

Τα μέτρα της έκτακτης προειδοποίησης του Αρναούτογλου

– να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας. Όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν

– Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά. Καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

– Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μέσα σε αυτοκίνητο. Έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά καθώς αυτό πολύ γρήγορα θα έχει μετατραπεί σε φούρνο. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης.

Με εκτίμηση,

Σάκης Αρναούτογλου».

Related posts

Δυσάρεστα σήμερα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για το Πάσχα

Επιστρέφουν αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και 35άρια

Τα Μερομήνια δεν μας τα λένε καλά: Έτσι θα πάει το καλοκαίρι του ‘ 24, θα «βpάσouμε», τότε έρχεται ο βαρύς καύσωνας