Έντονα καιρικά φαινόμενα: Έρχονται πλημμύρες, χιόνια και κρύο από τον «Ωμέγα εμποδιστή» – Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (βίντεο)

by Αντώνης Βαλμάς

Έντονα καιρικά φαινόμενα: Κακοκαιρία με κρύο και χιόνια από το φαινόμενο «Ωμέγα εμποδιστή»

Έντονα καιρικά φαινόμενα: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια αναμένονται από την Τετάρτη.

Ειδικότερα ο μετεωρολόγος του Ant1, Τάσος Αρνιακός, προειδοποιεί για σοβαρές χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό προειδοποιεί ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε διπλό μέτωπο κακοκαιρίας. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας να κάνει την εμφάνιση του σήμερα και αύριο .με κέντρο την δυτική Ελλάδα. Το δεύτερο από τη Τετάρτη έως το Σάββατο θα ξεσπάσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα ένα νέο φαινόμενο που έχει την ονομασία «Ωμέγα εμποδιστή» πρόκειται να εμφανιστεί στην χώρα μας από την Τρίτη. Τονίζεται ότι το φαινόμενο πρόκειται να φέρει κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα προκληθούν κακοκαιρίες και κρύο στη χώρα μας. Ο μετεωρολόγος έκανε λόγο μάλιστα και για πλημμυρικά φαινόμενα.

 Έντονα καιρικά φαινόμενα: Πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια και βροχές

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων λόγω του «Ωμέγα εμποδιστή»

Πιο συγκεκριμένα, για το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο αναφέρθηκε στην ΕΡΤ η μετεωρολόγος Πάττυ Σπηλιωτοπούλου. Η μετεωρολόγος ανέλυσε ότι αυτό το καιρικό φαινόμενο έχει ως αιτία τον αντικυκλώνα υψηλών πιέσεων τύπου «Ωμέγα» στη Δυτική, Κεντρική και ΒΑ Ευρώπη.

Ως αποτέλεσμα αυτό το φαινόμενο δημιουργεί ένα βουνό προστασίας στις περιοχές που βρίσκονται κάτω από τον κυκλώνα προκαλώντας ήπιες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα γύρω από το φαινόμενο θα κατεβαίνουν προς τη χώρα μας, οι κακοκαιρίες από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης

 Έντονα καιρικά φαινόμενα: Πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια και βροχές

Όπως είπε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και βορειοδυτικά από σήμερα το βράδυ.

Αναμένεται επέκταση των έντονων καιρικών φαινομένων σε όλο σχεδόν τον ηπειρωτικό κορμό και στο ΒΔ Αιγαίο από την Τετάρτη. Την Πέμπτη θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια.

Την Παρασκευή θα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια θαλάσσια τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης.

Η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου συνιστά να προσέχουν οι κάτοικοι των περιοχών με κακή τοπογραφία καθώς καθώς αυξημένος φαίνεται να είναι για ακόμη μία φορά ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες ενώ παράλληλα θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις σε υψόμετρα των 1500 μέτρων και άνω.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα