Επιδείνωση του καιρού: Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη 31 Μαρτίου

Επιδείνωση του καιρού: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Επιδείνωση του καιρού: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Εταιρεία πριν λίγο. Ο καιρός θα επιδεινωθεί πρόσκαιρα αύριο Τετάρτη 31 Μαρτίου στην ανατολική και νότια χώρα. Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά:

Στις Κυκλάδες, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτη 31/3 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 1/4.

Στην Κρήτη, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Τετάρτη 31/3 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 1/4. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Τέλος, θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης 1/4 οι άνεμοι θα εξασθενίσουν σταδιακά.

Επιδείνωση του καιρού: Ο καιρός επιδεινώνεται από αύριο Τετάρτη 31/3

Πέρα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καιρό, αυτή είναι η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει χαρακτηριστικά «Μία ακόμη σύντομη εμφάνιση του Χειμώνα αναμένουμε στη χώρα μας στα μέσα της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο μας χάρτη είναι ο «ΩΜΕΓΑ» εμποδιστής. Ο οποίος θα εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης επιτρέποντας σε μια διαταραχή από την περιοχή της Ουκρανίας. Να «παραβεί» τους κανόνες της γενικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας που θέλουν τα βαρομετρικά χαμηλά. Να κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά κι έτσι αυτή θα φτάσει στη χώρα μας κινούμενη προς τα νοτιοδυτικά».

Μάλιστα υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Καθώς «Στο επίκεντρο αυτών των φαινομένων θα βρεθούν κυρίως η Κρήτη, οι Κυκλάδες. Και πιθανόν τμήματα της Εύβοιας με έμφαση ορεινές περιοχές όπου θα πρέπει να υπάρχει μία ετοιμότητα για ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα