«Έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό το Σαββατοκύριακο. Πολύ επικίνδυνος ο Νοέμβρης» – Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης

Ο “Μπάλος” φαίνεται να ήταν μόνο η αρχή

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο ”Μπάλος” δεν είναι η μόνη κακοκαιρία αλλά πολύ σύντομα περιμένουμε νέα αλλαγή καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαμηλό βαρομετρικό.

Πιο αναλυτικά η εβδομάδα ξεκινάει με σχετικά καλές συνθήκες αλλά έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και την πρόγνωση του καιρού.

Μπορεί η εβδομάδα να ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες ωστόσο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά με βάση τα προγνωστικά μοντέλα ότι προς το τέλος της θα υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας για το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα».

Αν και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός στην Ελλάδα θα είναι ήπιος καθώς θα επηρεαστεί από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων προς τα Βαλκάνια με τις χαμηλές προς την περιοχή της Κύπρου ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Περισσότερες προβλέψεις καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ωστόσο, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, ο καιρός θα αλλάξει από την Παρασκευή οπότε η Ελλάδα θα επηρεαστεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά από βαρομετρικά χαμηλά που τώρα βρίσκονται στη δυτική Ευρώπη.

«Από Παρασκευή και από το Ιόνιο και προς το Αιγαίο θα έχουμε φαινόμενα που θα απασχολήσουν το σαββατοκύριακο τις περισσότερες περιοχές για τα οποία θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ στον Νοέμβριο για τον οποίο είπε ότι «είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας στατιστικά με ακραία φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής και αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη συναντούν τις θερμές υδάτινες επιφάνειες της Μεσογείου».

Related posts

Τα Μερομήνια “μίλησαν”: Αναλυτικά ο καιρός το φθινόπωρο και τον χειμώνα

Κατεβάστε τα χειμωνιάτικα: Ο καιρός αλλάζει με απότομο φθινόπωρο, βροχές και κρύο στην Αττική

Ο καιρός έχει τρελαθεί: Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν μετά τον καύσωνα

Έρχεται δύσκολος χειμώνας: Τα Μερομήνια δείχνουν βαρυχειμωνιά με χιόνια και τσουχτερό κρύο

«Καμπανάκι» από Αρναούτογλου για τον καιρό: «Μεγάλη προσοχή την Δευτέρα»

Τα Μερομήνια «μίλησαν» οριστικά: Πότε τα πρωτοβρόχια, τι καιρό θα κάνει όλο τον μήνα

Τα Μερομήνια «μίλησαν» για το 2022 – 2023: Έρχεται «σκληρός» χειμώνας, τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα

Πλησιάζει κακοκαιρία μετά τον τριήμερο καύσωνα – Που θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Συναγερμός από την ΕΜΥ για καύσωνα: «Καζάνι» η χώρα, που θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος