Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Ετοιμαστείτε για 30άρια λέει ο Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του- Τι καιρό θα κάνει την Πρωταπριλιά

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Λόγω μιας «πολύ θερμής γλώσσας» που έρχεται από τη Λιβύη, την Τετάρτη θα είναι αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας στη νότια Ελλάδα, επισημαίνει στην πρόγνωσή του.

Το πολύ θερμό ρεύμα που θα βρεθεί πάνω από τη νότια Ελλάδα το επόμενο 24ωρο δεν αποκλείεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο στη βόρεια Κρήτη και στους 29-30 βαθμούς Κελσίου, ίσως και λίγο παραπάνω πολύ τοπικά, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, που σημειώνει ότι θα υπάρχει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στην υπόλοιπη νότια Ελλάδα σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή στην ενδοχώρα το θερμόμετρο θα δείξει 24-25 βαθμούς. «Το Σάββατο θα έχουμε αρκετά 25άρια. Την Κυριακή θα πρέπει να μιλάμε για 26-27, τοπικά και 28 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και κοντά στους 25-26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα. Καμία σχέση δηλαδή με τις θερμοκρασίες που αναλογούν για την περίοδο που διανύουμε», τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωσή του, την Πρωταπριλιά το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να φτάσει και λίγο πάνω από τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

«Κλείδωσε» οριστικά ο καιρός το Πάσχα, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Αφρικανική σκόνη – Αποκάλυψη: Τα 5 στοιχεία που περιείχε σύμφωνα με τους επιστήμονες

Τα πάνω-κάτω με την αφρικανική σκόνη – Τότε ερχεται νέο κύμα και θα είναι πιο δυνατό