Καιρός 30/7: Θα ψηθεί η χώρα – Σε αυτές τις περιοχές το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Καιρός 30/7: Έρχεται έντονος καύσωνας

Καιρός 30/7: Πολύ αυξημένες θα είναι οι θερμοκρασίες του καιρού για τρεις ημέρες. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη.

Αυστηρή σύσταση γίνεται στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακίνησεις κατά τις θερμές ώρες της μέρας. Ειδικά όταν ο υδράργυρος θα φτάνει στις μέγιστες τιμές του.

Στην περιοχή της Αττικής, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-37 βαθμούς Κελσίου αύριο Πέμπτη. Όμως ευτυχώς με το μελτέμι θα κάνει λίγο πιο υποφερτή τη ζέστη. Στην συμπρωτεύουσα η θερμοκρασία από 24-37 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά οι θερμοκρασίες του καιρού 30/7

Πρόγνωση καιρού: Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες που τοπικά θα φτάσουν τους 40 βαθμούς. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Αυξημένος κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιών στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Βέβαια και πολύ υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 39, στην Ήπειρο από 18 έως 39 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 38, με εξαίρεση τη Νότια και Ανατολική Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 38, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 38 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα του καύσωνα, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες