Καιρός χαμηλό βαρομετρικό: Έρχονται καταιγίδες χαλάζι και χιόνια – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

by Antonis Spyropoulos

Καιρός χαμηλό βαρομετρικό: Ψυχρό μέτωπο φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν την χώρα

Καιρός χαμηλό βαρομετρικό: Νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα. Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, αλλά και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου από τη νύχτα και ολόκληρη τη μέρα αύριο.

Το ψυχρό μέτωπο από ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό. Το χαμηλό βαρομετρικό βρίσκεται στην Ιταλία. Αναμένεται να κάνει την επέλαση του την Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τις νυχτερινές ώρες απόψε και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Θα έχει κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Θα προκαλέσει κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Καιρός χαμηλό βαρομετρικό: Έρχεται ψυχρό μέτωπο με έντονα φαινόμενα

Πρόγνωση καιρού – έρχεται ψυχρό μέτωπο ενός νέου χαμηλού βαρομετρικού

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία πρόγνωσης που παρέχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Θα ξεκινήσουν αρχικά στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Την ίδια στιγμή, ο ερχομός του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα αγγίξουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα