Καιρός Χριστούγεννα: Αίθριος ο καιρός με ηλιοφάνεια τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά με χιόνια και κρύο

Καιρός Χριστούγεννα: Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη για τον καιρό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Καιρός Χριστούγεννα: Απέχουμε μόλις 4 μέρες από τη γιορτή των Χριστουγέννων, ενώ και η Πρωτοχρονιά είναι καθοδόν. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο καιρός αυτές τις μέρες έως και τον εορτασμό των Χριστουγέννων, θα είναι αίθριος, χωρίς πολλές διακυμάνσεις. Μάλιστα, οι βροχές θα είναι ελάχιστες και θα περιοριστούν στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και στη Μακεδονία.

Από αύριο 22/12, οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν και θα υπάρξει αυξημένη ηλιοφάνεια στη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα είναι ανοδική.

Σχετικά με τη θερμοκρασία, αυτή αναμένεται να αγγίξει έως και τους 20 βαθμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αυτό θα συμβεί καθώς θα μετατοπιστεί προς τη χώρα μας, το ατμοσφαιρικό βουνό από τις νήσους Αζόρες. Το οποίο σε συνδυασμό με το χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία, θα μετατρέψει τους ανέμους σε νότιους. Εκ του αποτελέσματος, οι θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν προς την Ελλάδα και η θερμοκρασία θα ανέβει. Λίγες βροχές αναμένονται μόνο στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Καιρός Χριστούγεννα: Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη για 25/12 και 1/1

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη για τον καιρό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Ενώ λοιπόν ο εορτασμός των Χριστουγέννων θα γίνει με αίθριο τον καιρό στα περισσότερα τμήματα της χώρας. Με το πέρας των Χριστουγέννων, θα θα επικρατήσει η μεσημβρινή ροή και αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα επηρεάσουν τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι πριν να φύγει το έτος, θα εκδηλωθούν διαδοχικές κακοκαιρίες στη χώρα καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρα τα δεδομένα μετά την Πρωτοχρονιά, προβλέπεται ακόμα περισσότερο κρύο αλλά και χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να συναντηθούν το ατμοσφαιρικό βουνό των Αζόρων με αυτό της Σιβηρίας, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης. Αυτό σημαίνει ότι με την αλλαγή του έτους, ο χειμώνας θα εδραιωθεί για τα καλά στη χώρα με πολύ κρύο και χιόνια ακόμα και στα χαμηλά.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα