Καιρός τα Χριστούγεννα: Ψυχρή εισβολή στη χώρα μας – Δείτε τι καιρό θα κάνει την περίοδο των Χριστουγέννων (βίντεο)

by Antonis Spyropoulos

Καιρός τα Χριστούγεννα: Πολικό ψύχος και μεταβολές του καιρού κατά την εορταστική περίοδο – Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Καιρός τα Χριστούγεννα: Ο καιρός στην Ελλάδα είναι αρκετά φθινοπωρινός με έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και αρκετές χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Παράλληλα αν και έχουμε μπει στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, δεν έχει σημειωθεί ακόμα ψυχρή εισβολή ικανή να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία και να προκαλέσει χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Και δεν πρόκειται να προκύψει ψυχρή εισβολή ούτε μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Ωστόσο, η κατάσταση θα αλλάξει όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

Καιρός τα Χριστούγεννα: Αναλυτική πρόγνωση καιρού για τα Χριστούγεννα

Το GFS εξακολουθεί να παρακολουθεί την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη. Οι αέριες μάζες της ψυχρής εισβολής έχουν πολική προέλευση. Από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά θα καταφέρουν να εισβάλουν στη χώρα μας παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα.

Η πρόγνωση καιρού για τη περίοδο των Χριστουγέννων φανερώνει ότι έρχεται ψυχρή εισβολή με πολικό ψύχος

Καιρός τα Χριστούγεννα: Αναλυτική πρόγνωση καιρού για τα Χριστούγεννα

Να επισημανθεί, όμως, οι 15 μέρες που απέχουμε απ’ τα Χριστούγεννα, για τα προγνωστικά μοντέλα το χρονικό διάστημα αυτό είναι αιώνας για να έχουν ασφαλή δεδομένα. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν πολλές και ίσως μεγάλες αλλαγές, είτε προς καλύτερο, είτε προς χειρότερο σενάριο.

Γι’ αυτό θεωρείται σίγουρη η τάση για πιο ψυχρές καταστάσεις από τις 23 Δεκεμβρίου και για την Ελλάδα. Πρόγνωση που έχει τονίσει εδώ και πολύ καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, στην αναλογική του εκτίμηση για τον καιρό του Δεκέμβρη.

Σχετικά με τα φαινόμενα, θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί την εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα από σήμερα έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Είναι δεδομένο πως από αύριο αναμένεται νέα κακοκαιρία στη χώρα μας με διατήρηση φαινομένων έως και την Κυριακή. Παράλληλα ο καιρός δείχνει την επόμενη εβδομάδα να ηρεμεί.

Να επισημανθεί ότι η μακροπρόθεσμη τάση από το προγνωστικό μοντέλο καιρού GFS φτάνει πλέον μέχρι τη μέρα των Χριστουγέννων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα