Καιρός τον Μάρτιο: Ακραία καιρικά φαινόμενα με χιονιά και πλημμύρες καταφθάνουν – Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Καιρός τον Μάρτιο: Αναλυτικά τα σενάρια για τον καιρό το Μάρτιο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μαρουσάκη

Καιρός τον Μάρτιο: Τα σενάρια για την πρόγνωση του καιρού τον ερχόμενο Μάρτιο δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο δημοφιλής μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα πιθανά σενάρια για τον καιρό τον επόμενο μήνα.

Ο καιρός προβλέπεται να είναι ανοιξιάτικος τις επόμενες μέρες, ωστόσο είναι αμφίβολο εάν θα κρατήσει πολύ. Κύμα ψύχους αναμένεται το πρώτο μισό του Μαρτίου και τα σενάρια για τον καιρό είναι 3. Ωστόσο 2 εκ των 3 σεναρίων είναι πιο πιθανά από το άλλο και όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος «είτε να ταλαιπωρηθούμε από χιόνια και πολικό ψύχος, είτε από επικίνδυνες βροχές με κίνδυνο για πλημμύρες».

Μάλιστα ακόμα και οι Ιταλοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ιστορικό χιονιά το Μάρτιο. Λένε ότι υπάρχει πιθανότητα η κακοκαιρία που θα πλήξει την Ελλάδα να είναι παρόμοια με αυτή του 1987.

Καιρός τον Μάρτιο: Τα τρία σενάρια για τον καιρό τον επόμενο μήνα

Αυτά είναι τα τρία σενάρια για την πρόγνωση του καιρό το Μάρτιο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος, «Αυτή η “καλοσύνη” στον καιρό δεν φαίνεται να κρατάει για πολύ. Μιας και οι δεξαμενές της ατμόσφαιρας πάνω από την Γηραιά ήπειρο έχουν γεμίσει με αρκετό ψύχος. Το οποίο σε κάθε περίπτωση καραδοκεί και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να ξεχυθεί και να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης για άλλη μια φορά τη φετινή χρονιά. Αυτό φαίνεται να λαμβάνει χώρα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου με τη χώρα μας να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να γίνει ξανά αποδέκτης αυτού του ισχυρού ψυχρού κύματος».

Το πρώτο σενάριο

Ισχυρό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων πρόκειται να καλύψει την Βόρεια Ευρώπη. Αέριες πολικές μάζες θα μετακινηθούν προς τη Νότια Ευρώπη που θα οδηγήσει σε βαρυχειμωνιά στη χώρα με χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Ο υδράργυρος θα πέσει αρκετά κάτω από το 0 και στα βόρεια θα σχηματιστεί ολικός παγετός.

Το δεύτερο σενάριο

Αέριες πολικές μάζες θα βρουν διέξοδο στη Δυτική Ευρώπη. Χαμηλό βαρομετρικό θα σχηματιστεί στα δυτικά της Μεσογείου και η χώρα μας θα επηρεαστεί με νοτιάδες, αφρικανική σκόνη και βροχές.

Το τρίτο σενάριο

Υψηλές βαρομετρικές πιέσεις στη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο. Πολικές αέριες μάζες προς την νοτιοανατολική Μεσόγειο με χαμηλό βαρομετρικό στην Κύπρο. Η χώρα μας θα δεχτεί απλά ξηρό κρύο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα