Κακοκαιρία Ελλάδα: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας – Δείτε σε ποιες

Κακοκαιρία Ελλάδα: Δείτε σε ποιες περιοχές έχει διακοπεί το ρεύμα λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Ελλάδα: Ενώ η κακοκαιρία «Μήδεια» είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στη χώρα μας. Σε πολλές περιοχές οι χιονοπτώσεις είναι πυκνές, οι άνεμοι θυελλώδεις και πολλά οδικά δίκτυα έχουν κλείσει.

Σε διάφορες περιοχές της χώρας κόπηκε το ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε χθες στις Σποράδες για παράδειγμα. Οι δήμαρχοι της Σκιάθου και της Αλοννήσου κατήγγειλαν ότι η ΔΕΔΔΗΕ θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει ώστε να μην κοπεί το ρεύμα εν μέσω κακοκαιρίας. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει καθώς δε μπορεί να ζεσταθεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας ανέφερε χαρακτηριστικά στο protothema.gr, «Eίναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Έχουμε μείνει χωρίς ρεύμα από χτες το μεσημέρι από μια βλάβη που έγινε στο Λαύκο στο Πήλιο γιατί από εκεί έρχεται η γραμμή. Η βλάβη έχει προκληθεί από πτώσεις δέντρων που θα έπρεπε να είχε προνοήσει η ΔΕΔΔΗΕ. Ώστε να είναι προσπελάσιμο το οδικό δίκτυο και μην έχουμε προβλήματα. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, κοντεύουμε να κλείσουμε 24ωρο, έχουμε παγώσει πολύ, η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν. Υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι άνθρωποι που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη για λόγους υγείας αλλά και άνθρωποι που παραμένουν στα σπίτια τους λόγω covid».

Χωρίς ρεύμα έμεινα και πολλά χωριά στην Κεφαλονιά λόγω κακοκαιρίας. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Κεφαλληνίας αναφέρει «Προσοχή χρειάζεται σήμερα από τους οδηγούς στο δρόμο Αργοστόλι-Σάμη (ιδιαίτερα στο σημείο Αγραπιδιές), Σάμη-Πυργί-Τζανάτα και Διλινάτα-Διβαράτα (τον δρόμο της Φάλαρης) γιατί υπάρχει χιόνι στο οδόστρωμα. Αργότερα που θα παγώσει θα υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα».

Τέλος, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπήρξαν και σε περιοχές της Αττικής όπως: Μαρκόπουλο, Εκάλη, Δροσιά, Ροδόπολη, Άγιο Στέφανο. Καθώς και σε Σταμάτα, Κάλαμο, Καπανδρίτι, και Αυλώνα.

Προβλήματα με διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και στην Εύβοια, στο Μεσόπυργο Άρτας, στο ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου και στο δήμο Τζουμέρκων.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Ελλάδα, έχουν προκύψει πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα – Στους -19,9 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στην Κοζάνη

Η κακοκαιρία «Μήδεια» δείχνει τα κοφτερά της δόντια τις τελευταίες ώρες. Ο υδράργυρος έχει πέσει σε πολικές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα στο Μεσόβουνο Κοζάνης καταγράφηκαν -19,9 βαθμοί Κελσίου το πρωί!

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες