Κακοκαιρία ξανά: Το GFS «βλέπει» νέα ισχυρή επιδείνωση του καιρού

by Paraskevi Nakou
Κακοκαιρία ξανά: Το GFS «βλέπει» νέα ισχυρή επιδείνωση του καιρού

Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα από τα μέσα της εβδομάδας.

Ο καιρός δείχνει να μπαίνει σε ένα έντονα φθινοπωρινό μοτίβο, με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να επηρεάζουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, τα έντονα φαινόμενα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη θα διαρκέσουν έως και το βράδυ της Κυριακής, πλήττοντας κυρίως δέκα περιοχές. Πρόκειται για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρεάζουν το Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και τμήματα της Πελοποννήσου.

Ωστόσο, το μεσημεριανό τρέξιμο του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου GFS φέρνει ανησυχητικά νέα. Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι «βλέπουν» νέα ισχυρή κακοκαιρία από την Τετάρτη, με ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό να καλύπτει μεγάλο μέρος της χώρας.

Η νέα αυτή επιδείνωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν θα περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο, αλλά αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας. Τα φαινόμενα προβλέπεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες, τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών, όπως καταγράφεται στα προγνωστικά διαγράμματα, δείχνει αλληλουχία διαταραχών που θα «χτυπήσουν» τη χώρα με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Αν και είναι ακόμη νωρίς για απόλυτη βεβαιότητα, οι ειδικοί τονίζουν πως η εικόνα αυτή χρήζει προσοχής, καθώς τα φαινόμενα ενδέχεται να αποδειχθούν επίμονα και επικίνδυνα. Η ΕΜΥ θα εκδώσει νεότερα δελτία τις επόμενες ημέρες, επικαιροποιώντας τα δεδομένα.

Η αίσθηση του φθινοπώρου φαίνεται πως έρχεται δυναμικά στη χώρα, με τον Σεπτέμβριο να κλείνει με κακοκαιρία και τον Οκτώβριο να ξεκινά με νέο κύμα καταιγίδων.

Μανέλη: Η εγγονή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που έζησε στην Αμερική

Κωνσταντινίδου – Χάνος: Μαζί στο θέατρο για τη Μαρία Χάνου

Θρήνος για πρώην παίκτη του Rising Star: Συγκλονίζει περιγράφοντας πως ο καρκίνος χτύπησε την πόρτα της 32χρονης Γεωργίας

Αποκάλυψη: Η σωτήρια κίνηση της ηλικιωμένης που σκοτώθηκε στην Πλάκα και έσωσε τους μαθητές του σχολικού

ΜΟΛΙΣ «ΕΣΚΑΣΕ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ: ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΞΤΡΑ 400 ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ 150 ΕΥΡΩ – Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Προτεινόμενα