«Καμπανάκι» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Πρωταπριλιά με αφρικανική σκόνη και λίβα – Πάσχα με έντονη κακοκαιρία

Κλεάρχος Μαρουσάκης: Ο καιρός μέχρι το Πάσχα

Αστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα από την επόμενη εβδομάδα.

Με τους βοριάδες σιγά – σιγά να περιορίζονται στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, αναμένεται να κυλήσει το νέο 24ωρο.

Με τους βοριάδες να περιορίζουν τη δράση τους προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και τον υδράργυρο το μεσημέρι να ανεβαίνει θα κυλήσει η σημερινή ημέρα.

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή και κυρίως, τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας.

Ο καιρός σήμερα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Έρχονται έντονες καιρικές μεταβολές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τις προβλέψεις του για τον καιρό μέχρι και το Πάσχα.

Με την Άνοιξη, από τη μια μεριά, να προσπαθεί να επιβάλει τους ρυθμούς της στον Χειμώνα, όμως, από την άλλη, να μην καταθέτει τα όπλα, θα αποχαιρετήσουμε τον Μάρτη, αλλά και θα υποδεχτούμε τον Απρίλη στη χώρα μας.

Η πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μέχρι τις 3 Απριλίου

Μετά και το χειμωνιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών που έφερε ακόμη και χιόνια στα βουνά της Αττικής, ο καιρός γυρίζει γρήγορα σελίδα, ανεβάζοντας απότομα τη θερμοκρασία, αλλά φέρνοντας και αφρικανική σκόνη, μιας και επικρατέστεροι άνεμοι για τις επόμενες ημέρες θα είναι οι νότιοι και μάλιστα, με μεγάλες εντάσεις. Έτσι, λοιπόν, η ατμόσφαιρα των επόμενων ημερών θα είναι αρκετά βαριά, με ένα μίγμα αφρικανικής σκόνης, αλλά και γύρης να αιωρείται σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, φαίνεται ότι, τόσο το Σάββατο, όσο και η Κυριακή, θα είναι δύο ημέρες με γενικά, υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό μας χάρτη, να σκαρφαλώνει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη ακόμη και στους 25° με 27°, μιας και ο νοτιάς θα λειτουργήσει σαν καταβάτης, ο γνωστός μας λίβας.

Προειδοποιήση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για ισχυρή κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται, μέσα στην Κυριακή, να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά, μπαίνοντας στην κεντρική Μεσόγειο και προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι πολλές και κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, ακόμη και τα χιόνια στα βουνά μας.

Related posts

Τι ώρα θα ανοίξουν οι ουρανοί, νέο έκτακτο δελτίο «δείχνει» καταιγίδες στο κέντρο της Αθήνας

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχονται έντονες καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Δράμα: Η βροχή έσβησε τη φωτιά στο όρος Φαλακρό που έκαιγε επί 7 ημέρες