Κρήτη κακοκαιρία: Χιόνισε στον Ψηλορείτη – Χιονοπτώσεις αναμένονται και σήμερα στο νησί

Κρήτη κακοκαιρία: Οι εικόνες από το χιονισμένο Ψηλορείτη είναι μαγευτικές

Κρήτη κακοκαιρία: Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης καθώς και όμβροι τις πρωινές ώρες. Από την κακοκαιρία «Λέανδρος» δε γλίτωσε ούτε το νησί της Κρήτης, στο οποίο εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις.

Ο Ψηλορείτης ντύθηκε στα λευκά ωστόσο η κακοκαιρία στο νησί δεν έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο. Στην περιοχή των Ανωγείων σημειώθηκε μόνο βροχή, χιονόνερο και τσουχτερό κρύο. Ενώ το λιγοστό χιόνι που έχει πέσει, δε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα.

Η πιο ισχυρή χιονόπτωση καταγράφηκε στο Στρογγυλό Αρόλιθο Ανωγείων και τα χωριά Ζωνιανά, Λειβάδια και Άξος ήταν ενημερωμένα για επιφυλακή σε σχέση με την κακοκαιρία.

Επίσης, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έλαβαν όλα τα μέτρα ώστε να απομακρύνουν τα κοπάδια τους σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Ακόμα, οι υπηρεσίες των Δήμων Ανωγείων και Μυλοπόταμου βρίσκονται από χθες σε πλήρη ετοιμότητα.

Κρήτη κακοκαιρία: Στα λευκά ο Ψηλορείτης - Θα χιονίσει και σήμερα

Κρήτη κακοκαιρία: Στα λευκά ο Ψηλορείτης - Θα χιονίσει και σήμερα

Κρήτη κακοκαιρία: Στα λευκά ο Ψηλορείτης - Θα χιονίσει και σήμερα

Εκτός από την κακοκαιρία στο νησί της Κρήτης, το νησί της Λέσβου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Λέσβος. Τόσο η περιφερειακή ενότητα όσο και οι δύο δημοτικές ενότητες του νησιού κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία. Η σχετική απόφαση ελήφθη εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές στη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στο νησί την περασμένη Τρίτη 12 Ιανουαρίου.

Φωτογραφίες από cretanmagazine.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα