Ντουμπάι: Δεν έχει προηγούμενο αuτό που συνέβη – Δείτε την απόλυτη κακοκαιρία

Τη μανία της φύσης γνώρισε το Ντουμπάι που μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις μετρά τουλάχιστον 18 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους.

Μετά τον καύσωνα και την ξηρασία που έπληξε την περιοχή, μέσα σε λίγες ώρες έπεσε η ποσότητα νερού που πέφτει μέσα σε ένα έτος.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα από τις εκτεταμένες πλημμύρες έγινε διακοπή των ταξιδιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Στο Ομάν, ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώθηκε την Τρίτη αφορούσε και τουλάχιστον εννέα μαθητές και τον οδηγό τους καθώς το όχημα που τους μετέφερε παρασύρθηκε από τις πλημμύρες στο Samad A’Shan.

Η άσφαλτος στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι –που πρόσφατα ανακηρύχθηκε το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο– μετατράπηκε σε λίμνη, καταπίνοντας τα αεροσκάφη.

Σχεδόν 100 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε διάστημα μόλις 12 ωρών, όση ποσότητα δηλαδή πέφτει ολόκληρο το χρόνο.

Η βροχή είχε τέτοια ραγδαιότητα και που ορισμένοι οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους καθώς λόγω των πλημμυρών οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Τα συγκλονιστικά video που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Το Ντουμπάι – όπως και συνολικά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – έχει ζεστό και ξηρό κλίμα. Ως εκ τούτου, οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες και η υποδομές δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τέτοια ακραία φαινόμενα.

Η βροχή που μετέτεψε το Ντουμπάι σε υποβρύχια πόλη συνδέεται με ένα μεγαλύτερο σύστημα καταιγίδων που διασχίζει την Αραβική Χερσόνησο και κινείται στον Κόλπο του Ομάν.

Related posts

Καιρός: Έρχεται τριήμερη κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» η «Ψυχρή Λίμνη» με κεραυνούς και καταιγίδες

Θα ζήσουμε πρωτόγνωρες θερμοκρασίες: Κακά μαντάτα για το καλοκαίρι του 2024, «καμίνι» η χώρα, ο αναλυτικός πίνακας

Πρόβλεψη-σοκ για το φετινό καλοκαίρι