Σεπτέμβρης καιρός: Καλοκαιρινή θερμοκρασία μέχρι 15 Σεπτεμβρίου – Που θα παγώσουμε άμεσα από τις 15 και μετά

by Antonis Spyropoulos

Σεπτέμβρης καιρός: Μισός μήνας καλοκαίρι, μισός χειμώνας

Σεπτέμβρης καιρός: Ο καιρός θα διατηρηθεί ζεστός και χωρίς βροχές ή κάποιο οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας μέχρι και τα μέσα του μήνα, Από τότε και μετά φαίνεται να αλλάζει η κυκλοφορία προς το καθαρά… φθινοπωρινό.

Μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου οι καιρικές συνθήκες στο σύνολο της χώρας θα είναι καλές. Και αυτό, ελλείψει βαρομετρικών χαμηλών ικανών να περάσουν πάνω από την Ελλάδα και να προκαλέσουν φαινόμενα. Συννεφιές καθαρά σε τοπικό επίπεδο και σχετικά ζεστός καιρός, αφού η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα του μήνα θα διατηρηθεί σε επίπεδα από 30 έως και 35 βαθμούς.

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας -σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία- αναμένεται από τα μέσα του μήνα.

Σεπτέμβρης καιρός: Που θα παγώσουμε άμεσα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου

Θα αλλάξουν όλα μέσα σε δύο 24ωρα στον καιρό του Σεπτέμβρη

Σύμφωνα με τα παραπάνω προγνωστικά στοιχεία, θα υπάρξουν περιοχές όπου η πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε δύο 24ωρα θα ξεπεράσει και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Σεπτέμβρης καιρός: Που θα παγώσουμε άμεσα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου

Ως προς τα φαινόμενα, από τις 15 και μετά διαφαίνεται, όπως προαναφέραμε, αλλαγή στην κυκλοφορία με διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα να περνάνε πλέον από την Ελλάδα. Και με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται το διήμερο 16-17 να είναι το πρώτο -πραγματικά φθινοπωρινό- με γενικευμένες βροχές και θερμοκρασία στα φυσιολογικά, ίσως και λίγο πιο χαμηλά για την εποχή, επίπεδα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα