Στενή Ευβοίας: Η περιοχή ντυμένη στα λευκά από την πυκνή χιονόπτωση – Το τοπίο είναι μαγικό

Στενή Ευβοίας: Η Εύβοια είναι μία από τις περιοχές της χώρας που εκδηλώθηκε πυκνή χιονόπτωση

Στενή Ευβοίας: Η κακοκαιρία «Λέανδρος» έκανε για τα καλά την εμφάνισή της στη χώρα μας τις προηγούμενες μέρες. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές έπεσε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις σχηματίστηκαν στη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή Στενή στην Εύβοια, όπου τα χιόνια που έπεσαν δημιούργησαν ένα τοπίο άκρως μαγευτικό.

Στενή Ευβοίας: Το τοπίο είναι μαγευτικό από τα χιόνια στην περιοχή

Ακόμα, και στη Βίγλα Φλώρινας τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και πολύ θα θέλαμε να ήμασταν εκεί, εάν δεν υπήρχε το lockdown.

Αντίστοιχη και η εικόνα σε Νάξο, Φλώρινα και Λάρισα όπου και εκεί σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στο πρώτο κύμα της κακοκαιρίας.

Φυσικά, η κακοκαιρία επηρέασε και τα βόρεια προάστεια της Αττικής όπως την Πεντέλη, τα Μελίσσια, τη Δροσιά, την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Αλλά και το Διόνυσο και την Κηφισιά όπου και χιόνισε.

Εντωμεταξύ, η περιφερειακή ενότητα της Μυτιλήνης καθώς και οι δύο δημοτικές ενότητες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πυκνή ήταν η χιονόπτωση που προκλήθηκε σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως στο Μανταμάδο, την Καπή, την Πελόπη και το Πλωμάρι.

Εκτός από τη Στενή στην Εύβοια, οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές και σε άλλες περιοχές της χώρας

Στη Χίο, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης έκλεισαν δρόμοι και προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος. Ενώ και στην Πάρνηθα, το χιονισμένο τοπίο στο καταφύγιο Μπάφι είναι ένα όνειρο.

Τέλος, στη Λίμνη Πλαστήρα, ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο έλαβε χώρα χθες. Δημιουργήθηκε το φαινόμενο του θαλάσσιου λευκού καπνού πάνω από τα νερά της λίμνης. Το φαινόμενο αυτό προκύπτει όταν πολύ ψυχρές αέριες μάζες περνούν από αρκετά θερμότερα νερά. Η εξάτμιση προκαλεί τον εμπλουτισμό της αέριας μάζας με υδρατμούς. Οι υδρατμοί συμπυκνώνονται και το φαινόμενο λαμβάνει χώρα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα