Τα πάνω-κάτω από Δευτέρα: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρή κακοκαιρία – Οι περιοχές που θα «ντυθούν» στα λευκά

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με ισχυρή κακοκαιρία

Αλλάζει το σκήνικό του καιρού από σήμερα Δευτέρα με ισχυρή κακοκαιρία ενώ ορισμένες περιοχές πρόκειται να ντυθούν στα λευκά από τις έντονες χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν από το βράδυ της Δευτέρας.

Η πρόγνωση του καιρού από τη μετεωρολόγο Ερμιόνη Κατιρτζόγλου:

«Αύριο έχουμε αλλαγή. Αύριο αλλάζει ο καιρός. Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε βροχές, θα αρχίσουμε να βλέπουμε πολύ ισχυρούς, αρχικά ξεκινάμε με νοτιά, αύριο, στο Ιόνιο που θα φτάσει τα 5-6 μποφόρ και το βράδυ θα φτάσει μέχρι τοπικά και τα 7 μπορεί και να δούμε και 8άρι στο βόρειο Ιόνιο. Στο Αιγαίο θα έχουμε το πρωί βοριά χαμηλό 3-4 μποφόρ 5 οριακά, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει και εκεί να επηρεάζει ο νοτιάς και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν οι νοτιάδες σε όλη τη χώρα πιο έντονοι αύριο στο Ιόνιο, από την Τρίτη στο Αιγαίο.

Από την Τρίτη, όμως, σιγά σιγά θα αρχίσει να γυρνάει πάλι ο νοτιάς σε βοριά, δηλαδή την Τρίτη το βράδυ θα έχουμε βοριά που θα είναι πολύ έντονος Τρίτη-Τετάρτη στα πελάγη κυρίως, στο Αιγαίο.

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις

Αύριο το βράδυ μπορεί να έχουμε κάποια χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.

Τρίτη-Τετάρτη, όμως, θα έρθουν και λίγο πιο νότια, δηλαδή θα έχουμε και στην Κεντρική και στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πέφτει λίγο η θερμοκρασία 2-3 βαθμούς. Θα είναι έντονος ο βοριάς Τρίτη-Τετάρτη και θα είναι οι βροχές, κατά τόπους, μπορεί να έχουμε και καταιγίδες και κάποια χιόνια.

Πέμπτη-Παρασκευή εξασθενούν αυτά τα φαινόμενα και έτσι λίγο πάλι ξανανεβαίνει η θερμοκρασία».

Related posts

«Κλείδωσε» οριστικά ο καιρός το Πάσχα, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Αφρικανική σκόνη – Αποκάλυψη: Τα 5 στοιχεία που περιείχε σύμφωνα με τους επιστήμονες

Τα πάνω-κάτω με την αφρικανική σκόνη – Τότε ερχεται νέο κύμα και θα είναι πιο δυνατό