Βγήκαν τα Μερομήνια: Πότε θα κάνει πολικό ψύχος και που θα το στρώσει στην Ελλάδα

by Newsroom i-diakopes.gr
Βγήκαν τα Μερομήνια: Πότε θα κάνει πολικό ψύχος και που θα το στρώσει στην Ελλάδα

Μερομήνια 22-23: Αυτόν τον καιρό θα κάνει τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα

Τα Μερομήνια μίλησαν και έδειξαν πότε θα κάνει πολικό ψυχός και πότε θα το στρώσει στην Ελλάδα. Δείτε πως θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος και πότε θα χρειαστεί να ανοίξουμε τα καλοριφέρ.

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, ο καιρός τον Οκτώβριο θα είναι βροχερός, ειδικά από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά, ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο. Ιδίως για την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου τα Μερομήνια δείχνουν ισχυρή κακοκαιρία, με διάρκεια, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, όμως προς το τέλος του μήνα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κρύο.

Βγήκαν τα Μερομήνια: Πότε θα κάνει πολικό ψύχος και που θα το στρώσει στην Ελλάδα

Μερομήνια 22-23: Ο Δεκέμβριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας

Άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τον Δεκέμβριο, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο.

Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα