Αδιανόητο περιστατικό στον Βόλο: Μια 24χρονη κοπέλα ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της επειδή άλλαξε θρησκεία

Βόλος: Η 24χρονη που ασπάστηκε το Ισλάμ και ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της

Ξυλοκοπήθηκε άγρια μια νεαρή κοπέλα από τον Βόλο, η οποία κατοικεί μόνιμα στην Αγγλία, τελείωσε τις σπουδές της στην Βιοϊατρική και πλέον εργάζεται σε πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησε. Η νεαρή κοπέλα, μιλώντας στο newsit.gr, εξήγησε τους λόγους που άλλαξε θρησκεία.

«Η ζωή εκεί είναι πολύ διαφορετική και μέσα στην πολυπολιτισμικότητα. Προέρχομαι από μία οικογένεια βαθιά θρησκευόμενη. Ήθελα να αναζητήσω το θέμα της θρησκείας και μέσα από φιλανθρωπικά στα οποία συμμετείχα και συμμετείχαν και μουσουλμάνοι είδα ότι είχαν ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς. Το έχουν ως νόμο να προσφέρουν και να βοηθούν. Είναι γραπτός νόμος στη θρησκεία αυτή. Και είναι αυτό που με κέρδισε περισσότερο και μου έδωσε ώθηση να αναζητήσω πράγματα. Για αρκετούς μήνες διάβαζα αρκετά συγγράμματα και από τις δύο θρησκείες μέχρι να καταλήξω», περιγράφει η 24χρονη.

Στην συνέχεια, αναφέρει στο newsit.gr ότι υπήρξαν λογομαχίες με τον πατέρα της όταν ανακοίνωσε στην οικογένειά της την απόφασή της και αναφέρει ότι κάποιες φορές εκείνος ξεπερνούσε τα όρια και έχανε τον έλεγχο.

Στην συνέχεια, αναφέρει στο newsit.gr ότι υπήρξαν λογομαχίες με τον πατέρα της όταν ανακοίνωσε στην οικογένειά της την απόφασή της και αναφέρει ότι κάποιες φορές εκείνος ξεπερνούσε τα όρια και έχανε τον έλεγχο.

«Ο πατέρας μου ήταν κάθετος. Δεν ήθελε τη μαντήλα γιατί πίστευε ότι δεν ήταν σωστό. Έτσι είχε μάθει. Είχε μεγαλώσει με συγκεκριμένα στερεότυπα της κοινωνίας που ζούσε. Αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω στην Ελλάδα να δω την οικογένεια μου. Σύμφωνα και με το Ισλάμ πρέπει να επισκεπτόμαστε την οικογένειά μας στις γιορτές. Τη μαντήλα δεν την φοράμε μέσα στο σπίτι αλλά όταν βρεθούμε με κάποιον επισκέπτη ή ξένο, κυρίως άνδρα. Υπήρξε μία έντονη λογομαχία με τον πατέρα μου σχετικά με τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις αλλά τον δικαιολογώ κατά κάποιον τρόπο. Κάποιες φορές ξεπερνούσε τα όρια και έχανε τον έλεγχο. Τον ενδιέφερε πολύ τι θα πει η κοινωνία σε κάθε του κίνηση. Είναι λίγο παλαιών αρχών. Όμως είναι ένας πατέρας που αγαπάει τα παιδιά του και είναι χαμογελαστός».

Στην φυλακή ο πατέρας της 24χρονης από τον Βόλο

«Γι’ αυτόν τον λόγο τον κατήγγειλα»

Η 24χρονη κοπέλα σημειώνει ότι «στο σπίτι όταν έρχονται επισκέπτες προσπαθώ να μένω στο δωμάτιο μου για να μη με βλέπουν με τη μαντήλα και τους φέρω σε δύσκολη θέση. Καταλαβαίνω ότι είμαστε σε μία κλειστή κοινωνία». Μάλιστα το απόγευμα του άγριου ξυλοδαρμού της από τον ίδιο της τον πατέρα, θα τους επισκέπτονταν στο σπίτι τους ένας ιερέας.

«Ο πατέρας μου είπε να βγάλω τη μαντήλα όταν θα ερχόταν ο επισκέπτης και εγώ δεν την έβγαλα και τότε δημιουργήθηκε το επεισόδιο. Και άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι κυρίως. Φοβήθηκα. Αυτός ο άνθρωπος είναι πατέρας μου και υπάρχουν συναισθήματα αγάπης. Απλά είναι απόλυτος και χρειάζεται ειδική διαχείριση. Το να υποστηρίζω τον θύτη, όποιος και να είναι όμως δεν είναι ηθικό και είναι υποκριτικό. Για αυτό το λόγο και το κατήγγειλα. Τον έχω συγχωρέσει γιατί δεν είναι η κανονική συμπεριφορά του αυτή. Όλοι κάνουμε λάθη και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται ειδικό χειρισμό. Έχει μετανιώσει πολύ και ο ίδιος για αυτό που έκανε. Και όλοι όσοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα πρέπει να μιλάμε», καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr η 24χρονη κοπέλα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 53χρονο πατέρα της νεαρής κοπέλας και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή. Του δόθηκε δικαίωμα έφεσης χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, και αμέσως μετά το τέλος της δίκης οδηγήθηκε στην φυλακή.

Related posts

«Θανάση πεθαίνω» – Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα που έστειλε σε φίλο της η Ντέμη Γεωργίου

Φορούσε περούκα, την έβαφαν 2 ώρες: Μαθεύτηκε η αλήθεια για την Κέιτ, το δράμα πίσω από τα χαμόγελα στην 1η εμφάνιση

Λίτσα Πατέρα: Μετά από 12 χρόνια… – Αυτά τα 3 ζώδια θα «βαρεθούν» να γεμίζουνε με χρήμα μέσα στο επόμενο 3μηνο