Άιρτον Σένα: «Είδε τον Θεό την ώρα που οδηγούσε» – Στην κηδεία του, τον συνόδευσαν 3 εκατομμύρια θαυμαστές

Άιρτον Σένα: Η συγκλονιστική εξομολόγησή του

«Δεν οδηγούσα συνειδητά, αλλά από ένστικτο. Ήμουν σε μιαν άλλη διάσταση. Είχα ξεπεράσει τα όρια και μπορούσα να πάω ακόμα πιο μακριά. Γνώριζα ότι ήμουν σε άλλη ατμόσφαιρα, πέρα από τη συνείδηση», τονίζει ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία, στις κατατακτήριες δοκιμές του Μαΐου του 1988.

Ήταν γρηγορότερος κατά 1,4 δευτερόλεπτα του Ποστ, ενώ στον αγώνα ήταν σταθερά πρώτος. Αντί να μειώσει ταχύτητα, συνέχισε την υπερπροσπάθεια, βρίσκοντας πάνω στο διαχωριστικό. Έτσι, εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Αλέν Προστς σχολίασε: «Δεν ήθελε μόνο να με νικήσει, ήθελε να με ταπεινώσει. Και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του». Ο Σένα στράφηκε στο Θεό για να ανακτήσει την χαμένη αυτοπεποίθησή του. Μάλιστα, είχε δηλώσει λίγο πριν γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα κέρδιζα το πρωτάθλημα, αλλά ένιωσα την παρουσία Του. Είχα ένα όραμα, είδα τον Θεό».

Όλοι οι αντίπαλοί του και ο Προστ, το σχολίασαν ειρωνικά. Ο τελευταίος ανέφερε «Νομίζει ότι δεν μπορεί να πεθάνει, επειδή πιστεύει στον Θεό. Αυτό είναι τρομερά επικίνδυνο για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους οδηγούς».

Άιρτον Σένα: «Είδε τον Θεό την ώρα που οδηγούσε» – Στην κηδεία του, τον συνόδευσαν 3 εκατομμύρια θαυμαστές

Το Βραζιλιάνικο Grand Prix

Το 1991 αγωνίστηκε στην πατρίδα του. Παρουσίασε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και ήταν ο μόνος που άντεξε μέχρι τέλους και μάλιστα πρώτος. Η υπερπροσπάθειά του φαινόταν από χιλιόμετρα και χρειάστηκε να μεταφερθεί με βοήθεια για να παραστεί στο βάθρο. Εκείνη τη χρονιά στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη και τελευταία φορά.

Το 1990 ο Μάρτιν Ντόνελι εκτοξεύτηκε από το μονοθέσιό του, μετά από σύγκρουση, αλλά έζησε. Το 1994 ο Ρούμπενς Μπαρικέλο τραυματίστηκε ελαφριά, όταν το μονοθέσιό του αναποδογύρισε. Την επόμενη μέρα (σ.σ. 30 Απριλίου του 1994), ο Ρόλαντ Ράτζενμπεργκ σκοτώθηκε. Ο γιατρός που τον εξέτασε, είπε στο Σένα: «Έχεις γίνει πρωταθλητής τρεις φορές. Είσαι ο πιο γρήγορος οδηγός στον κόσμο. Γιατί δεν τα παρατάς, να τα παρατήσω κι εγώ και να πάμε για ψάρεμα;». Ο γνωστός οδηγός της Formula 1, απάντησε: «Δεν μπορώ να τα παρατήσω».

Ο γνωστός οδηγός πέθανε την 1η Μαΐου του 1994. Στο 13ο δευτερόλεπτο του δεύτερου γύρου και ενώ είχε το προβάδισμα, ο Σένα συγκρούστηκε με τα διαχωριστικά. Ένα σίδερο τρύπησε το κρανίο του και η καρδιά του ίσα που χτυπούσε. Στο νοσοκομείο ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Ήταν μόλις 34 ετών.

Άιρτον Σένα: «Είδε τον Θεό την ώρα που οδηγούσε» – Στην κηδεία του, τον συνόδευσαν 3 εκατομμύρια θαυμαστές

Άιρτον Σένα: Εθνικός ήρωας της Βραζιλίας

Είχε δωρίσει περισσότερα από 400.000.000 δολάρια για φιλανθρωπίες. Υπήρξε το είδωλο κάθε Βραζιλιάνου. Μετά το θάνατό του, τηρήθηκε τριήμερο πένθος. Στην κηδεία του έδωσαν το «παρών» 3.000.000 άνθρωποι. Στο μονοθέσιό του είχε βρεθεί μια Αυστριακή σημαία, που ο Σένα σκόπευε να σηκώσει στον αέρα για να τιμήσει τον συναθλητή του, που είχε πεθάνει νωρίτερα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo