Αλέκος Αλεξανδράκης: Η άγνωστη νύχτα με τις πολλές παρτενέρ, οι 4 γάμοι και η μεγάλη μάχη με τον καρκίνο

by Αντώνης Βαλμάς

Αλέκος Αλεξανδράκης: Από τους πιο γνωστούς και καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς

Αλέκος Αλεξανδράκης: Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 27 Νοεμβρίου 1928. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και φυσικό ήταν το σπίτι τους να είναι γεμάτο από βιβλία. Φυσικάο πατέρας του τον έβαλε στα καλύτερα σχολεία που υπήρχαν τότε.

Αλέκος Αλεξανδράκης: Η άγνωστη νύχτα με τις πολλές παρτενέρ

Την πρώτη του θεατρική εμφάνιση, την έκανε τον Ιούλιο του 1949, όταν η κ. Κατερίνα έψαχνε για το έργο που θα ανέβαζε την «Φθινοπωρινή Παλίρροια», έναν νέο, ωραίο, έναν ‘’Ζεν πρεμιέ’’. Και πράγματι, η επιλογή της να βγάλει τον Αλεξανδράκη σαν ‘’Ζεν πρεμιέ’’ την δικαίωσε, γιατί όλοι οι κριτικοί θεάτρου, εντυπωσιάστηκαν μαζί του και έγραφαν στις εφημερίδες τα καλύτερα.

Ο τίτλος του μεγαλύτερου γόη, παράσημο του Αλέκου Αλεξανδράκη

Μετά βέβαια από αυτό οι προτάσεις δεν σταμάτησαν να έρχονται η μια μετά την άλλη. Μια απ’ αυτές ήταν και του Φιλοποιμένα Φίνο, ο οποίος δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία και του πρότεινε να παίξει στον κινηματογράφο. Την ίδια κιόλας χρονιά, έκανε και την πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση. Έγινε στην ταινία «Δύο κόσμοι» και από εκεί και πέρα, καθιερώθηκε πια ως ο μεγαλύτερος γόης της εποχής.

Αλέκος Αλεξανδράκης: Η άγνωστη νύχτα με τις πολλές παρτενέρ

Η τρέλα των γυναικών για τη γοητεία του Αλέκου Αλεξανδράκη

Η γοητεία του ήταν πια θρυλική και όσοι τον ήξεραν από κοντά έλεγαν, πως δεν υπήρχε γυναίκα που θα πήγαινε να τον δει στο θέατρο και δεν θα έκανε ακραία πράγματα. Του έκλεβαν το κασκόλ, μάζευαν τις γόπες από τα τσιγάρα που πετούσε, του πέταγαν χαρτάκια με το τηλέφωνο τους την ώρα που εκείνος ερμήνευε τον ρόλο του και διάφορα άλλα πολύ πιο τολμηρά.

Αλέκος Αλεξανδράκης: Η άγνωστη νύχτα με τις πολλές παρτενέρ

Αλέκος Αλεξανδράκης: Οι 4 γάμοι και τα παιδιά του

Η πρώτη του σχέση, κράτησε περίπου έξι μήνες και ήταν με την επίσης γοητευτική και ταλαντούχα, Έλλη Λαμπέτη. Ο πρώτος του γάμος, ήταν με μια γυναίκα από το Σουδάν (όπου είχε πάει με την κ. Κατερίνα για περιοδεία), η οποία ήρθε στην Αθήνα για τον γάμο, αλλά δεν ευδοκίμησε και ο χωρισμός τους επήλθε στο διάστημα των τριών ετών. Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, με μια πολύ όμορφη Γαλλίδα, αλλά και αυτός ο γάμος κράτησε πάλι τρία χρόνια. Ο τρίτος του γάμος ήταν με μια Ελληνίδα επίσης ηθοποιό, την Αλίκη Γεωργούλη. Με την Αλίκη εκτός ότι έπαιζαν μαζί στο θέατρο, συμμετείχαν και σε διάφορα συλλαλητήρια, υπέρ της ειρήνης.

Όμως ούτε αυτός ο γάμος κράτησε και στα τέσσερα χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν. Έκανε όμως και τέταρτο γάμο με μια Ελβετίδα, από τον οποίο γάμο, απέχτησε και δυο παιδιά. Ο δικός τους γάμος, κράτησε πέντε χρόνια, μέχρι που το 1969 ερωτεύτηκε τρελά την ταλαντούχα Ελληνίδα ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα. Τη Νόνικα με την οποία είχε και την μεγαλύτερη σε διάρκεια σχέση, η οποία κράτησε είκοσι ένα χρόνια.

Η μάχη του Αλέκου Αλεξανδράκη με τον καρκίνο

Τα τελευταία χρόνια πριν το μεγάλο του ταξίδι προς την αιωνιότητα, ήταν δάσκαλος υποκριτικής στο Εργαστήρι του Διαμαντόπουλου. Στις 8 Νοεμβρίου 2005, λίγες μέρες πριν τα γενέθλια του και σε ηλικία 77 χρονών, έφυγε από την ζωή, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Αλέκος Αλεξανδράκης: Η άγνωστη νύχτα με τις πολλές παρτενέρ

Ένας αξέχαστος ηθοποιός, ένας αξέχαστος άνθρωπος, που πραγματικά πρέπει να γράψει κάποιος ολόκληρο βιβλίο (όπως βέβαια και σε αρκετούς ακόμα εκείνης της εποχής),για να καταλάβουμε το μέγεθος της ανθρωπιάς, της ηθοποιίας, της ομορφιάς στην ψυχή και στο σώμα του, για να μπορέσουν οι πιο νέες γενιές ηθοποιών να δουν, να ακούσουν και να καταλάβουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται, να αντιδρούν και να ενσαρκώνουν τους ρόλους τους, με αγάπη και σεβασμό προς τον εαυτό τους και προς το κοινό τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα