Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το άγνωστο ατύχημα στο Εδιμβούργο, οι αναθυμιάσεις, ο βαθύς λήθαργος και ο φόβος να χάσει τη ζωή της

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το άγνωστο ατύχημα της Εθνικής μας σταρ

Μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκης έφερε στο φως ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Αρης Λούπασης. Μάλιστα, η σπάνια εικόνα συνοδεύτηκε με μια άγνωστη ιστορία και συγκεκριμένα ένα ατύχημα που είχε στο Εδιμβούργο και το οποίο παραλίγο να αποβεί μοιραίο.

Η φωτογραφία είναι ένα στιγμιότυπο από το ταξίδι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Εδιμβούργο το 1961. Ο φωτογραφικός φακός την αποθανάτισε την ώρα που δοκίμαζε σκοτσέζικους μπερέδες σε μια βόλτα της στα μαγαζιά. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι η ιστορία για το ατύχημα που είχε σε αυτό το ταξίδι η Αλίκη Βουγιουκλάκη και το οποίο θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.

Ο Αρης Λουπάσης γράφει:

«Η Αλίκη σε επίσκεψή της σε κατάστημα του Εδιμβούργου τέλη Αυγούστου του 1961 όπου δοκιμάζει Σκωτσέζικους μπερέδες κατά την παραμονή της εκεί στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου με συμμετοχή δέκα εννέα χωρών ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στον κιν/φο “New Victoria” με την ελληνική συμμετοχή και την θρυλική ταινία “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” η οποία προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συνοδεύεται από την θερμή υποδοχή στο πρόσωπο της Αλίκης καθώς και των συμπρωταγωνιστών Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Ορέστη Μακρή.

Η ίδια με την εμφάνιση της στην αίθουσα εντυπωσιάζει τους παρευρισκόμενους με την φινετσάτη παρουσία, τον αέρα και το τεράστιο χαμόγελο της και με τον τύπο να κάνει την επόμενη μέρα αφιερώματα για την ζωή και την καριέρα της δημοφιλέστερης Ελληνίδας ηθοποιού.

Κατά την διαμονή της το πρώτο βράδυ στο ξενοδοχείο όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Εμπρός”, ένα γεγονός θα της προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση. Λίγο πριν κοιμηθεί και ενώ έχει κάνει τηλεφωνική πρόσκληση στην Αθήνα για να συνομιλήσει με την μητέρα της, ανάβει λόγω έντονου κρύου κατά λάθος τον διακόπτη του φωταερίου αντί του κλιματιστικού με αποτέλεσμα να πέσει σε βαθύ λήθαργο με έντονη δυσφορία από τις αναθυμιάσεις. Το επίμονο κουδούνισμα του τηλεφώνου από την μητέρα της στην Ελλάδα θα είναι η αφορμή να ξυπνήσει και με δυσκολία να σηκωθεί και να ανοίξει τα παράθυρα φωνάζοντας στην συνέχεια για βοήθεια τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου.

Μετά την εφιαλτική αυτή εμπειρία την επόμενη μέρα θα αλλάξει ξενοδοχείο με τις τοπικές εφημερίδες να κάνουν εκτενή αναφορά για το ατύχημα της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας. Παρά το γεγονός αυτό στην επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου την περιμένει η μητέρα της, εκφράζει τον μεγάλο ενθουσιασμό για την αγάπη του κόσμου στην Σκωτσέζικη πρωτεύουσα στο πρόσωπό της, αναφέροντας πως η παραμονή της εκεί θα της μείνει πραγματικά αξέχαστη».

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το άγνωστο ατύχημα στο Εδιμβούργο, οι αναθυμιάσεις, ο βαθύς λήθαργος και ο φόβος να χάσει τη ζωή της

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Στο Εδιμβούργο για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν