Αληθινή ιστορία: Μωράκι με πρόβλημα στην καρδιά πάει σπίτι του μετά από 694 μέρες στο νοσοκομείο

Μια αληθινή ιστορία μικρής μαχήτριας που θα σου δώσει δύναμη και ελπίδα

Είναι και κάποιες ιστορίες όπου όσο δραματικές και αν είναι, το αισιόδοξο τέλος τους αλλά και η μαχητικότητα των πρωταγωνιστών τους, μας δίνει δύναμη και ελπίδες για καλύτερες ημέρες. Ένα νεογέννητο κοριτσάκι κατάφερε να επιβιώσει και έπειτα από πολλές επεμβάσεις να επιστρέψει για πρώτη φορά στο σπίτι της.

Η Valentina Garnetti είναι ένα γλυκύτατο κοριτσάκι 1 έτους που, όμως, έχει περάσει πολλά. Διαγνώστηκε με υποπλαστικό σύνδρομο αριστερής καρδιάς – μια κατάσταση που επηρεάζει τη φυσιολογική ροή του αίματος και είναι άκρως επικίνδυνη. Η μικρούλα παρέμεινε στο παιδικό νοσοκομείο CS Mott του Πανεπιστημίου του Michigan στο Ann Arbor από την ημέρα που γεννήθηκε, μέχρι που μετά από 694 μέρες επέστρεψε στο σπίτι με την οικογένειά της.

Το υποπλαστικό σύνδρομο αριστερής καρδιάς, στο οποίο η αριστερή πλευρά της καρδιάς δεν μπορεί να αντλήσει αποτελεσματικά αίμα στο σώμα, έτσι ώστε η δεξιά πλευρά της καρδιάς να αντλεί αίμα τόσο στους πνεύμονες όσο και στο υπόλοιπο σώμα.

Αληθινή ιστορία: Η μικρή μαχήτρια έχει κάνει 6 χειρουργικές επεμβάσεις, 4 ανοιχτής καρδιάς

Η μικρή μαχήτρια έχει κάνει 6 χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων 4χειρουργικών επεμβάσεων ανοιχτής καρδιάς και μάλιστα τοποθετήθηκε σε μηχανική υποστήριξη για 14 ημέρες. Η πρώτη χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς έγινε όταν ήταν 2 ημερών και η πιο πρόσφατη ήταν τον Οκτώβριο.

«Είναι το πιο ευτυχισμένο μωρό σε ολόκληρο τον κόσμο, παρά τα όσα έχει περάσει», είπε η μαμά της συγκινημένη ενώ συνέχισε λέγοντας: «Είναι η χαρά της ζωής. Αγαπάει τους πάντες και κυρίως τη ζωή της»

Και το ιατρικό προσωπικό όμως του νοσοκομείου μίλησε με τρυφερά λόγια για την μικρή χαρακτηρίζοντας την μαχήτρια και υπέροχη.

«Η μαμά της ήταν επίσης πολύ δυνατή και αφοσιωμένη στο να κάνει ό, τι χρειαζόταν για να γυρίσει στο σπίτι τους», πρόσθεσε μια νοσοκόμα. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε!»

Μετά από 694 μέρες το γλυκύτατο αυτό κοριτσάκι επέστρεψε στο σπίτι με την οικογένειά της.

Related posts

Χώρισε πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφος μετά από 12 χρόνια γάμου

Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός: Έγκυος η Αλεξάνδρα Νίκα – Ποιο το φύλο του μωρού

Έφυγε από τη ζωή πολυαγαπημένος Έλληνας ηθοποιός