Αληθινή ιστορία: Ο Έλληνας μαφιόζος, το ξεκίνημα από το περίπτερο, οι γυναίκες, τα λεφτά, οι εκβιασμοί, και ο Νο1 καταζητούμενος στην Αμερική

Αληθινή ιστορία: Ο Έλληνας μαφιόζος, το ξεκίνημα από το περίπτερο, οι γυναίκες, τα λεφτά, οι εκβιασμοί, και ο Νο1 καταζητούμενος στην Αμερική

Αληθινή ιστορία: Ο Έλληνας καταζητούμενος του FBI

Καταζητούμενος του FBI ήταν ένας Έλληνας που βρίσκονταν στις ΗΠΑ. Είχε γυναίκες, λεφτά, εκβιασμούς, δολοφονίες, φυλάκιση και μια «αυτοκρατορία του κρεβατιού». Αν ο Μάικλ Θίβις ζούσε και άκουγε ότι η ταινία που ετοιμάζεται εδώ και λίγους μήνες για την ζωή του έχει τον τίτλο «Peachtree» δηλαδή «Ροδακινιά» το πιθανότερο θα ήταν να γελούσε μέχρι δακρύων. Ο ίδιος μάλλον θα επέλεγε το «Scarface of Sex». Ένα προσωνύμιο που του είχαν δώσει τα Αμερικάνικα ΜΜΕ. Αυτό έγινε όταν ήταν ανάμεσα στους δέκα πιο καταζητούμενους του FBI. Αλλά ό Έλληνας μετανάστης δεν ήταν μόνο αυτό. H ζωή του ήταν μια ιλιγγιώδης διαδρομή σπαρμένη με γυναίκες. Είχε  κόντρες, εκατομμύρια δολάρια να τρέχουν, άπληστους συνεταίρους, φόνους και εκβιασμούς.

Εν πολλοίς ο Θίβις έστησε μια «αυτοκρατορία της κλειδαρότρυπας». Είχε μηχανήματα peep show, ακατάλληλα περιοδικά και ταινίες. Η αυτοκρατορία απλώθηκε από την Φλόριντα μέχρι την παγωμένη Αλάσκα. Ήταν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των ακατάλληλων ταινιών στην Αμερική για χρόνια. Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που συνελήφθη για πρώτη φορά . Τότε, πήρε τον δρόμο χωρίς επιστροφή, όταν δραπέτευσε. Όμως μέχρι τότε έζησε σε όλο του το μεγαλείο αυτό που αποκαλείται το Αμερικάνικο όνειρο. Ξεκίνησε από το μηδέν, ή για την ακρίβεια από ένα περίπτερο.

Ο Μάικ όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, έκλαψε για πρώτη φορά στην ζωή του, στις 25 Φεβρουαρίου του 1932. Τότε, άφησε την κοιλιά της μητέρας του και αντίκρισε για πρώτη φορά τον κόσμο. Στα απομνημονεύματά του περιέχονται άγνωστες λεπτομέρειες της ιλιγγιώδους διαδρομής του στην ζωή, η οποία στην αρχή τουλάχιστον δεν του φέρθηκε καλά. Γιος δύο πάμπτωχων Ελλήνων μεταναστών. Μεγάλωσε από μικρός στο Ράλεί της Βόρειας Καρολίνας με τον παππού και την γιαγιά του. Οι γονείς του όπως έγραψε δεν είχαν δύο δεκάρες να τρίψουν!

Την ώρα που τα άλλα παιδιά έπαιζαν αυτός έκανε θελήματα για να έχει χαρτζηλίκι. Όταν μεγάλωσε αρκετά, κατάλαβε ότι αν ήθελε να κάνει κάτι στην ζωή του, θα έπρεπε να φύγει από την μικρή πόλη. Το έκανε μια μέρα του 1950. Ήταν πλέον 18 ετών, μπαίνοντας στο λεωφορείο που πήγαινε στην Ατλάντα, την μεγάλη πόλη με τα αστραφτερά φώτα. Ενσωματώνεται άμεσα στο καινούργιο περιβάλλον. Γράφεται στη τελευταία τάξη του λυκείου για να πάρει το απολυτήριο. Τα βράδια δουλεύει σε ένα περίπτερο ή newsstand όπως το λένε στην Αμερική για 50 δολάρια την εβδομάδα.

Αληθινή ιστορία: Ο Έλληνας μαφιόζος, το ξεκίνημα από το περίπτερο, οι γυναίκες, τα λεφτά, οι εκβιασμοί, και ο Νο1 καταζητούμενος στην Αμερική

Η συνέχεια της αληθινής ιστορίας

Ένα χρόνο μετά τον χτυπάει ο έρωτας για μια 16χρονη, την Τζόαν. Εκείνη δούλευε σε ένα παρακείμενο μαγαζί. Το ζευγάρι, αγνοώντας τις δυσκολίες και τα πενιχρά οικονομικά του. Στριμώχνονται σε ένα μικρό διαμέρισμα. Μετά βίας ζουν. Αυτό, διότι δεν περισσεύει τίποτε, ούτε καν δυο δολάρια όπως διαπιστώνει ο Μάικ μια χειμωνιάτικη μέρα με πολύ χιόνι, για να αγοράσει αντιψυκτικό για την μηχανή του αυτοκινήτου. «Θυμάμαι ότι καθόμουν και έκλαιγα μόνος μου. Το αυτοκίνητο είχε παγώσει και δεν μπορούσα να πάω στην δουλειά μου» έγραψε χρόνια μετά ο Θίβις. Η Τζόαν τον αγαπούσε και πάνω απ’ όλα πίστευε ότι της έλεγε ο Μάικ. Εκείνος της υποσχέθηκε ότι μέχρι τα 30 του θα ήταν εκατομμυριούχος, χωρίς να ξέρει πως.

Προικισμένος με ένα ιδιαίτερο χάρισμα, αυτό της επικοινωνίας, ο Έλληνας μετανάστης πείθει αρχικά το αφεντικό του να ανοίξει ένα δεύτερο περίπτερο με αυτόν μάνατζερ. Μέσα σε τρία χρόνια έχει αποκτήσει τρία δικά του. Ο αποφασίζει να ρισκάρει, πουλώντας φτηνά περιοδικά για ενήλικες. Για αυτά «διψούσε» κόσμος, σε μια πολύ συντηρητική Αμερική. Τότε απαγορευόταν στα newstand να πουλάνε περιοδικά όπως το Playboy. Όμως, ο Θίβις τα δίνει παράνομα στους τρελαμένους για να δούνε γυμνή σάρκα άνδρες.

Το 1960 εκδίδει έναν οδηγό για όλες τις παραλίες γυμνιστών στην Αμερική. Αυτός πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα. Αν και όπως είπε μετά «δεν υπήρχε ούτε μια φωτογραφία μέσα!». Αμέσως μετά ιδρύει μια εταιρία διανομής την Peachtree News-o τίτλος της ταινίας που ετοιμάζεται-και γεμίζει γραφεία με νεαρούς που γράφουν πυρετωδώς μικρές καυτές ερωτικές ιστορίες, οι οποίες εμπλουτίζονται με ακατάλληλες εικόνες. Τα φθηνά περιοδικάκια του πουλιούνται σαν το ζεστό ψωμί εντός και εκτός Ατλάντα. Μέσα σε λίγους μήνες τα δολάρια αρχίζουν να συσσωρεύονται στους λογαριασμούς του. Η οικογένειά του εν τω μεταξύ έχει μεγαλώσει με τον ερχομό των δύο παιδιών του ζευγαριού, του Μάικ Τζούνιορ και της Χριστίνας. Η Τζόαν πλέον δεν έχει κανένα παράπονο. Τα καλύτερα, μαζί όμως με τα χειρότερα έρχονται.