Ανακοίνωσε τα χείρıστα ο Λέκκας για τον σεισμό που έρχεται: «Θα υπάρχουν τεpάστιες απώλειες, θα φτάσει τα 8,2 Ρίχτερ»

«Υπάρχουν κτήρια που πραγματικά είναι ένας κίνδυνος μέσα στα σημεία της πόλης»
Ανησυχητική είναι η τοποθέτηση του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, όσον αφορά τον μεγάλο σεισμό που περιμένουν όλοι να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

«Η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει επισημάνει ότι πρέπει να γίνει άμεσα ένας σεισμός στην Κωνσταντινούπολη» ήταν τα λόγια του Ευθύμιου Λέκκα μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ εξήγησε ότι μέσα στην επόμενη πενταετία πρέπει να εκτονωθούν οι εντάσεις.

Αναφερόμενος στον σεισμό που περιμένουν οι επιστήμονες στην Κωνσταντινούπολη εξήγησε χαρακτηριστικά: «Λέω “πρέπει” γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι του ρήγματος. Το ρήγμα της Ανατολίας αποτελείται από 13 κομμάτια, 13 τμήματα. Τα 12 τμήματα έχουν σπάσει. Το τελευταίο τμήμα που έχει σπάσει, έχει δώσει δηλαδή μεγάλο σεισμό, ήταν το 1999 στη Νικομήδεια. Το τελευταίο ρήγμα τώρα που δεν έχει σπάσει, από το 1911 μέχρι τώρα, είναι το ρήγμα που είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, στον υποθαλάσσιο χώρο.

Είχαν υπολογίσει οι διεθνείς επιστημονικές ομάδες ότι έπρεπε να είχε σπάσει μέχρι το 2020. Όσο καθυστερεί συσσωρεύονται εντάσεις και μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός. Επίσης το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα γιατί είχαμε δύο σεισμούς στην Προύσα και στο Κοβατσκίλι, προάστιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο είναι στις άκρες και στις άκρες του ρήγματος και υποψιαστήκαμε ότι εδώ κάτι γίνεται, σπάνε οι άκρες του ρήγματος, πιθανώς να σπάσει και όλο το ρήγμα.

Όπως τόνισε, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε την επόμενη πενταετία σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει στην επόμενη πενταετία να υπάρχει ένας μεγάλος σεισμός, γιατί όσο περνάει το χρονικό διάστημα, ο σεισμός από τα 7,8 μεγαλώνει και πάει στο 8, πάει στο 8,2. Οπότε, καταλαβαίνετε, εκεί θα υπάρχουν τεράστιες απώλειες».

Related posts

Όλοι μιλάνε για την Ράνια Τζίμα – Πήγε νονά σε βάφτιση και… Όλοι μιλάνε για την Ράνια Τζίμα – Πήγε νονά σε βάφτιση και έμοιαζε σαν Αρχαία Θεά

Μαθεύτηκε σήμερα ποιος αγόρασε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα – Πόσα χρήματα έδωσε

Έκτακτο: Ανακοίνωσε τα μαντάτα για τον Δημήτρη Σταρόβα η Ματίνα Παγώνη, πριν λίγο