Ανατροπή με τη σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Πότε θα κάνει πρεμιέρα ο δεύτερος κύκλος

«Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Πότε κάνει πρεμιέρα η δεύτερη σεζόν της σειράς

Ανατροπή με τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Όπως ανακοινώθηκε την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, θα κάνει πρεμιέρα και η δεύτερη σεζόν της δημοφιλούς σειράς. Ήδη οι ιθύνοντες βρίσκονται στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την έναρξη των γυρισμάτων. Ο δεύτερος κύκλος της μεγάλης παραγωγής που είναι αφιερωμένη στον βίο τον Αγίου Παϊσίου, ο οποίος έζησε τα περισσότερα χρόνια στην Κόνιτσα και μόνασε στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου, ετοιμάζεται από τους δημιουργούς του, τον Γιώργο Τσιάκα στο σενάριο και τον Στάμο Τσάμη στη σκηνοθεσία.

Τα γυρίσματα των 12 επεισοδίων θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα κρατά και πάλι ο Προκόπης Αγαθοκλέους, ο οποίος άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με την ερμηνεία του, ενώ αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με τους ηθοποιούς που θα κρατήσουν τους υπόλοιπους ρόλους. Η σειρά αναμενόταν να βγει στον αέρα αυτή την τηλεοπτική χρονιά, αλλά η απαιτητική έρευνα σχετικά με τις άγνωστες πτυχές της ζωής του αγίου, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο πιστό γίνεται στα γεγονότα, παρέτεινε την όλη διαδικασία.

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς θα παρακολουθήσουμε την επιστροφή του αγίου στην Κόνιτσα το 1958, όπου και άρχισε η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Στομίου. Στη συνέχεια θα αποτυπωθεί η μετακόμισή του το 1962 στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Ορος Σινά και μετά από δύο χρόνια η επιστροφή του στο Αγιο Όρος.

Μεγάλο μέρος της ιστορίας θα απασχολήσει η μετοίκησή του στο κελί του στην Παναγούδα, το οποίο βρήκε αρχικά εγκαταλειμμένο και το έφτιαξε από την αρχή. Θα ζήσουμε τους μεγάλους ασκητικούς του αγώνες και την απίστευτη αγάπη του για τον κόσμο, τα θαύματα που έκανε, αλλά και τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο, τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την οσιακή του κοίμηση και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

Δείτε απόσπασμα από τη σειρά «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό»

Related posts

Μικρό, φτωχικό και πλούσιο από τη Θεία Χάρη: Αυτό είναι το κελί του Αγίου Παϊσίου στον Τίμιο Σταυρό

Το ήξερε μόνο ο γιατρός του: Βαθιά συγκίνηση με την τελευταία επιθυμία του Αγίου Παϊσίου λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Η Χριστίνα Παυλίδου συγκλονίζει: «Ο Άγιος Παΐσιος του είπε: “Θα με έχεις σύντομα πολύ κοντά σου, 600 μέτρα από το σπίτι σου”»

«Ο κόσμος θα τους σιχαθεί όλους και θα έρθει ο βασιλιάς»: Η προφητεία του Άγιου Παϊσίου για την Ελλάδα συγκλονίζει και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

Σοφά λόγια από τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο: «Μη φοβάστε Μια μπόρα είναι! Λίγο θα κρατήσουν τα δύσκολα χρόνια και»

Το εξομολογήθηκε μόνο στον γιατρό του: Η τελευταία επιθυμία του Αγίου Παϊσίου λίγο πριν πεθάνει προκαλεί συγκίνηση

Συγκλονιστικές ιστορίες και προφητικά λόγια: Ποιοι είναι οι διάσημοι Έλληνες που γνώρισαν τον Άγιο Παΐσιο

Άγιος Παΐσιος: Το συγκινητικό ποίημα στη μητέρα του

«Μαννούλα μου σε χαιρετώ εγώ πάω να μονάσω»: Το συγκινητικό ποίημα του Αγίου Παϊσίου στη μητέρα του